Πολιτική

Η «πυξίδα» Μητσοτάκη για την πορεία της κυβέρνησης

«Εκλογές κερδίζει πάντα η Οικονομία», επιμένει σταθερός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη

κυβερνηση μητσοτακη οικονομια, οικονομια κυβερνηση μητσοτακη, κυριακος μητσοτακης οικονομια, κυριάκος μητσοτάκης κυβέρνηση νδ, νδ κυβερνηση οικονομια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πιστός στην γραμμή που έχει «χαράξει» και ήδη έχει αποκαλύψει η vradini.gr παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να πιστεύει ότι το πεδίο της Οικονομίας αποτελεί προνομιακό χώρο για την κυβέρνηση του γι’ αυτό και παραμένει προσανατολισμένος στην αναζήτηση λύσεων γύρω από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ευχάριστη εξέλιξη- αναμφίβολα- είναι η αναβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο FITCH την περασμένη Παρασκευή, στοιχείο που θα λειτουργήσει καταλυτικά κυρίως στην «ψυχολογία» της Οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου το θετικό momentum να αποτυπωθεί μέσα από επιλογές του υπουργείου οικονομικών στην καθημερινότητα του πολίτη.

Με δεδομένη τη συγκεκριμένη στόχευση η κυβέρνηση προχωράει σε κινήσεις που θα βελτιώσουν, όπως πιστεύει το Μέγαρο Μαξίμου, τον προσανατολισμό της.

Η αρχή γίνεται με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ένα νομοθέτημα, το οποίο πιστεύουν, ότι θα στείλει το μήνυμα για κοινωνική δικαιοσύνη που θεωρείται απαραίτητο για την συνοχή της κοινωνίας. Επόμενο βήμα η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024.

Η ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας υπολογίζεται για τα μέσα Δεκεμβρίου. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν δώσει οδηγία προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να τεθεί σε προτεραιότητα σε επίπεδο μηνύματος η πρόοδος που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα (2023) συνολικά στην οικονομία αλλά και οι θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την επόμενη χρονιά, μετά και την αναβάθμιση της χώρας.

Παράλληλα ειδική ενότητα θα αποτελέσει η στήριξη του εισοδήματος των πολιτών με αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και «ξεπάγωμα» τριετιών στους μισθωτούς.

«Εκλογές κερδίζει πάντα η οικονομία», επιμένει σταθερός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας ότι μπορεί στον ορίζοντα να μην υπάρχουν εθνικές κάλπες, όμως τόσο οι ευρωεκλογές (καλοκαίρι 2024) όσο και οι εθνικές κάλπες στο τέλος της κυβερνητικής θητείας αποτελούν σημαντικά τεστ για την πορεία της ΝΔ.

Δείτε επίσης