Πολιτική

Η «Νέα Αριστερά» στις καινούργιες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά και οι επόμενες κινήσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που θέλει στο νέο κύκλο δημοσκοπήσεων να περιλαμβάνεται και ειδικό ερώτημα για τον Τσίπρα και τις προθέσεις του

δημοσκοπηση, δημοσκοπησεις, δημοσκοπηση για νεα αριστερα, δημοσκοπησεις νεα αριστερα, δημοσκοπηση για τσιπρα, δημοσκοπηση αλεξης τσιπρας, αλεξης τσιπρας συριζα νεα αριστερα δημοσκοπησεις, δημοσκοπήσεις κόμματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δημοσκόπηση: Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα ευρήματα των πρώτων δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργούνται αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για τις έρευνες κοινής γνώμης που περιλαμβάνουν για πρώτη φορά το κόμμα των 11 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργήσαν τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές θα δουν πιθανότατα το φως της δημοσιότητας μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή και αναμένεται να προκαλέσουν νέο κύμα συζητήσεων, ειδικά στο κομμάτι της Kεντροαριστεράς.

Πληροφορίες ακόμα δεν υπάρχουν για το πόσο «μετριέται» ακριβώς το καινούργιο κόμμα, όμως σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις η δυναμική που αναπτύσσει δε φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πιο συγκεκριμένα κάποια πρώτα στοιχεία από εταιρίες δημοσκοπήσεων, τοποθετούν μεν το νέο κόμμα εντός κοινοβουλίου (στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου), όμως το ποσοστό δεν είναι τέτοιο που θα μπορεί να προκαλέσει χαμογέλα ικανοποίησης στα μέλη του. Σε κάθε περίπτωση ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή πρόβλεψη γύρω από το πού μπορεί να φτάσει ο νέος πολιτικός σχηματισμός, όμως η εκκίνηση δε μοιάζει να είναι «εκρηκτική».

Σε επίπεδο κατάταξης των κομμάτων η πρώτη εικόνα από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν είναι διαφορετική από αυτές που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ΝΔ διατηρεί με άνεση μια πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα και δεν φαίνεται να απειλείται από τίποτα παρά μόνο από τον ίδιο της τον εαυτό.

Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση έχει περάσει το ΠΑΣΟΚ με πολύ μικρή διαφορά από τον τρίτο πλέον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια εικόνα που εφόσον παγιωθεί τότε θεωρείται βέβαιο ότι το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη θα φτάσει στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών σε καλύτερη θέση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που θέλει στον νέο κύκλο δημοσκοπήσεων να περιλαμβάνεται και ειδικό ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα και τις προθέσεις του.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, ρίχνοντας «νερό στο μύλο» των συζητήσεων για τον ρόλο που θα επιδιώξει ή όχι ο πρώην πρωθυπουργός στο μέλλον.

Δείτε επίσης