Πολιτική

Νέο μήνυμα Τσίπρα, με πολλαπλούς αποδέκτες, για τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα προοδευτικά κόμματα εδώ ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, τονίζει, μεταξύ άλλων, από τη Ρώμη - Όλη η ανάρτηση στο Facebook

Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Διάσπαση,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέο μήνυμα-παρέμβαση με πολλαπλούς αποδέκτες για την διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε από τη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «παραγωγή πολιτικής σκέψης» και για «εναλλακτική πρόταση» που θα δώσει ξανά την ελπίδα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συγκεκριμένα, αν και συνεχίζει τις συναντήσεις και τις επαφές του στη Ρώμη φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να μείνει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο νέο μήνυμά του, που έρχεται μετά την πρόσφατη παρέμβασή του την ημέρα της ανακοίνωσης του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11» που διασπάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για «εκλογικό συνασπισμό» για τον οποίο εργάζονται στην Ιταλία τα προοδευτικά κόμματα τα οποία, όπως τονίζει, «τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ειδικότερα, λίγες ημέρες μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «11», που πλέον θα είναι βουλευτές υπό την ονομασία «Νέα Αριστερά», έστειλε νέο μήνυμα μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες από τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νίκολα Φρατογιάνι και την πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (Partido Democratico), Έλλη Σλάιν, χθες και σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε μεταξύ άλλων στη λεζάντα:

«Το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της Αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία, είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις. Και κυρίως ότι ο εκλογικός τους νόμος τους προσανατολίζει να εργάζονται με ορίζοντα έναν μελλοντικό εκλογικό συνασπισμό που θα έχει στόχο να ανατρέψει τη Δεξιά από τη διακυβέρνηση».

«Η παραγωγή πολιτικής σκέψης αλλά και εναλλακτικής πρότασης πάνω στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, είναι αυτή που μπορεί να δώσει ξανά την ελπίδα -για να θυμηθώ και τον Γκράμσι- για μια νέα ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών, απέναντι στη σημερινή κυριαρχία της δεξιάς», έγραψε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει παρέμβαση και την περασμένη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 από την Ιταλία, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του ονόματος της Νέας Αριστεράς, λέγοντας ότι «η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει τον δρόμο στην ακροδεξιά».

Ωστόσο, τα στελέχη της Νέας Αριστεράς έκοψαν εντελώς τους δεσμούς τους με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουν την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης