Πολιτική

Παραπολιτική Κουζίνα: Η Ντόρα, ο Άγγελος και η Μαρίκα, τα βιβλία Μεϊμαράκη και Τσιόδρα και η Εκκλησία

Στην «Παραπολιτική Κουζίνα» της «ΒτΚ» η αντίδραση της Ντόρας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα και η… γκρίνια ορισμένων ιεραρχών για τις υπερβολές Μητροπολιτών

ντορα μπακογιαννη, ντορα μπακογιαννη για ομοφυλα ζευγαρια, ντορα μπακογιαννη για γαμο ομοφυλων ζευγαριων, γάμος ομόφυλων ζευγαριών ντόρα μπακογιάννη, ντόρα μπακογιάννη, εκκλησια για ομοφυλα ζευγαρια, εκκλησία για ομόφυλα ζευγάρια, βιβλιο μειμαρακη, βιβλιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Στη στήλη «Παραπολιτική Κούζινα» της «Βραδυνής της Κυριακής» φιλοξενείται «πλούσιο» παρασκήνιο για τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόσο από την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και από ιεράρχες που αντιδρούν για τις υπερβολές άλλων ιεραρχών…

Η Ντόρα, ο Άγγελος και η Μαρίκα…

Παρέα με τον Άγγελο από την Αιθιοπία, που εδώ και 6 χρόνια είναι το 13ο εγγόνι της, υποδέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη στο σπίτι της τους «Πρωταγωνιστές».

Και είπε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομοφύλων, υπέρ του οποίου τάσσεται αναφανδόν.

«Όταν το νομοσχέδιο ψηφιστεί δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αντίθετα, σε μία μικρή μειοψηφία, κυρίως παιδιά, θα τους δώσει την ασφάλεια που δικαιούνται».

Μάλιστα, απάντησε σε ερώτηση για το τι θα έκανε η μητέρα της Μαρίκα που αγαπούσε τα παιδιά.

«Αν η Μαρίκα ήξερε ότι υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως τα υπόλοιπα παιδιά είμαι σίγουρη ότι θα έλεγε: “Μέχρι εδώ. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνετε στην προσωπική σας ζωή, αλλά τα παιδιά θα έχουν τα ίδια δικαιώματα”».

Εξάλλου, η πιο φαρμακερή ατάκα στα ενδοκομματικά της Ν.Δ. ήταν μακράν της Ντόρας! «Τη μόνη φορά που το Κέντρο έφυγε από τη Ν.Δ., πήρε 18%»!

Ξέρετε ποιος ήταν πρόεδρος της Ν.Δ. το 2012, όταν η Ν.Δ. πήρε 18,85%; Ο Αντώνης Σαμαράς! Ο λα λα, που λένε και στην Καλαμάτα. Όσο περνάνε τα χρόνια οι βεντέτες αποκτούν βαθύτερο νόημα. Και δη, όταν είναι μέσα στην ίδια οικογένεια…

Οι δρόμοι οδηγούν στο Μέγαρο απόψε

Έντονο είναι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση, τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα («Ευρωπαϊκή Ενοποίηση – Οι περιπέτειες ενός οράματος»), διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές, και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός, «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μέγαρο».

Την ομιλία Μητσοτάκη θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πρώην επιτρόπους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μαρία Δαμανάκη, Σταύρο Δήμα και Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα διεθνούς πολιτικής και δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη.

Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται οι διαμάχες στο εσωτερικό της Ένωσης από το ξεκίνημά της και στη διάρκεια κομβικών στιγμών, που καθόρισαν και επηρεάζουν ακόμη, την κοινή πορεία. Διαμάχες που πηγάζουν από διαφορετικές αντιλήψεις για το κοινό νόμισμα, την αμυντική ενοποίηση, τη γερμανική επανένωση, τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη, το ρόλο της Ε.Ε. στον κόσμο, τις απαντήσεις στις νέες προκλήσεις ασφαλείας.

Στο βιβλίο γίνεται, επίσης, μία περιγραφή των «ελληνικών περιπετειών» στη διάρκεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.

Μεϊμαράκης για Βρυξέλλες – Στρασβούργο

«H πορεία μου – Αθήνα – Βρυξέλλες – Στρασβούργο» είναι ο τίτλος του βιβλίου που ετοίμασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ένα βιβλίο που, όπως λέει και ο ίδιος, «μικραίνει την απόσταση Ελλάδας – Βρυξελλών» και του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει και να περιγράψει τη δραστηριότητά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πινελιές από την καθημερινότητά του.

«Αυτά τα χρόνια δεν ένιωσα ποτέ μακριά σας, γιατί μοναδική μου προτεραιότητα ήταν και είναι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί σας, τους οποίους μετέφερα καθημερινά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μία εμπειρία 4 και πλέον, χρόνων στο Ευρωκοινοβούλιο, που προστέθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική του πορεία εντός Ελλάδας, η οποία ξεκίνησε από το 1989 με κεντρικούς σταθμούς τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μετά στη Βουλή των Ελλήνων, ως πρόεδρος του Σώματος.

Και που, όπως διαφαίνεται, θα επιδιώξει να την επιμηκύνει και άλλο, καθώς θα είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, δίνοντας τον τόνο της συνέχειας και της εμπειρίας στην κυβερνώσα παράταξη.

«Τρέχουμε ξοπίσω από τη ζωή»…

«Αντί να διαμορφώνουμε τη ζωή, τρέχουμε ξοπίσω της». Με τη φράση αυτή σχολίασε, προς τη «Βραδυνή της Κυριακής», νέος στην ηλικία, αλλά και νέος στα πρεσβεία, ιεράρχης που παρέμενε σιωπηλός όλες αυτές τις ημέρες των βαθέως προσβλητικών αντιδράσεων πρωτοκλασάτων μητροπολιτών (βλ. Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου, Πειραιώς Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, Λαρίσης Ιερώνυμος Νικολόπουλος κ.ά.) σχετικά με την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Συνακόλουθα με τη λογική αυτή, θα διαβαστεί αύριο στους ναούς όλης της χώρας ένα «μήνυμα προς τον λαό» της ΔΙΣ, με το οποίο εξηγείται όχι μόνο γιατί είναι απορριπτέα η ομοφυλοφιλία για την Εκκλησία, αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να ψηφίζει νόμους που ενισχύουν την ισότητα μεταξύ των Ελλήνων!

Το σχετικό «μήνυμα» βρίθει αντικυβερνητικών σχολίων και αποτελεί ένα σαφές γραπτό τεκμήριο εισπήδησης της Εκκλησίας στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία…

Ας ευχηθούμε να ρίξει τους τόνους η Εκκλησία και καλό θα ήταν να αρχίσει να σκέπτεται τι θα πράξει «κατ’οικονομία» και στο ζήτημα αυτό, όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε τόσα άλλα κοινωνικά ζητήματα που ήταν αντίθετη (πολιτικός γάμος, ονοματοδοσία, κατάργηση μοιχείας, ταυτότητες, αμβλώσεις κ.ά.).

Δείτε επίσης