Πολιτική

Στις 11 Μαρτίου η συνάντηση Μητσοτάκη με τους Θεσσαλούς αγρότες

Έρχονται μέτρα για τις ελληνοποιήσεις - Όλες οι πληροφορίες

Μητσοτάκης, αγρότες, συνάντηση, Μαξίμου, ελληνοποιήσεις, κυβερνητικά μέτρα, αγροτικές κινητοποιήσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνάντηση με τους Θεσσαλούς αγρότες θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες στις 11 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τόπος της συνάντησης αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τότε θα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης και η μελέτη των Ολλανδών πραγματογνωμόνων για την Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει πως επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος που άνοιξε με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τέλος του μήνα στο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα όσον αφορά στις ελληνοποιήσεις.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας

Να σημειώσουμε ότι οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους. Μετά το μπλόκο του Πλατύκαμπου, που αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας κάτι περισσότερο από την κυβέρνηση, και οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και των Φαρσάλων ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65.

Από την άλλη, στη Βόρεια Ελλάδα οι αγρότες ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους και είτε επιστρέφουν στα χωράφια τους είτε συνεχίζουν με ολιγόωρους, συμβολικούς αποκλεισμούς.

«Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς» ήταν η σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Τη Δευτέρα, ημέρα της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τη νέα ΚΑΠ, οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη της Καρδίτσας στις 6.30 το απόγευμα.

Δείτε επίσης