Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάλυση»

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το ΠΑΣΟΚ και το Νίκο Ανδρουλάκη

Ντόρα Μπακογιάννη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον Νίκο Ανδρουλάκη και την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Όπως εκτίμησε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει για διάλυση, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «δένει κάθε μέρα τα παπούτσια του Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«O ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάλυση. Έτσι όπως βρίσκονται αυτή τη στιγμή, ή θα το κερδίσει ο Κασσελάκης, οπότε όλο το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει κάπου αλλού ενδεχομένως», είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Το πρόβλημα αντιπολίτευσης δεν είναι τα πρόσωπα, το πρόβλημα αντιπολίτευσης είναι οι πολιτικές. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας, είναι ταυτοτικό και δεν ξέρουν ποια είναι η ταυτότητά τους».

«Η παρέμβαση Τσίπρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, έπρεπε να κάνει κάτι, υποθέτω, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και το διέλυσε το σύστημα πλήρως, τίναξε το συνέδριο στον αέρα με το καλημέρα. Το ύφος της παρέμβασης ήταν ότι "φταίτε όλοι", τα έριξε σε όλους και από εκεί και πέρα να βρει μια ισορροπία και ενδεχομένως να βγάλει τη δική του ευθύνη από μέσα», ανέφερε επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Είπε δε χαρακτηριστικά: «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία από επανιδρύσεις ξέρουμε, όλα αυτά τα έχουμε κάνει, αλλά υπάρχει μία δομική διαφορά: Στη Νέα Δημοκρατία όλοι διαγραφήκαμε κατά διαστήματα από τους αρχηγούς μας, ποτέ όμως δεν αμφισβητήσαμε το κόμμα, γιατί το κόμμα έχει βάσεις, έχει ρίζες, είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα το οποίο σεβαστήκαμε πάντα. Κι αυτό κάνει την πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτά τα οποία ζούμε σήμερα εγώ προσωπικά, εγώ τουλάχιστον στα 25 χρόνια, δεν τα έχω ξαναζήσει».

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Ανδρουλάκης δένει κάθε μέρα τα παπούτσια του Μητσοτάκη»

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε και την πολιτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Καμία κυβέρνηση δεν ευνοείται από το να μην έχει αντιπολίτευση. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται μία κυβέρνηση θα ήθελε να έχει απέναντί της μία σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά πού να τη βρει;», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη στάση του πρόεδρου του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε: «Άκουσα μία περιπλοκότατη σκέψη και ανάλυση, η οποία έλεγε: "είμαι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία πλην όμως θα τα καταψηφίσω". Και έρχεται κάποιος και λέει "για έλα εδώ, ρε μεγάλε… γιατί θα τα καταψηφίσεις; Γιατί θέλω αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου"».

«Ποτέ στην ιστορία τα τελευταία 20 χρόνια η χρηματοδότηση δεν ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είναι σήμερα», είπε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε λέγοντας: «Και τελικώς [σ.σ είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης] "δεν θέλω να δέσω τα παπούτσια του Μητσοτάκη". Μα τα δένεις κάθε μέρα. Κάθε μέρα με τον τρόπο που μιλάς και τοποθετείσαι δένεις τα παπούτσια».

Δείτε επίσης