Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν Κασσελάκη vs Γεροβασίλη–«Αγκάθι» το ποιοι θα ψηφίσουν

Άγνωστη η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, με την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να γίνουν όλα γρήγορα

συριζα, εκλογες συριζα, συριζα εκλογες, εκλογές συριζα, συριζα εκλογές, στεφανος κασσελακης ολγα γεροβασιλη συριζα εκλογες, εκλογες συριζα κασσελακης γεροβασιλη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές και άμεσα θέλει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, θέλοντας με fast track διαδικασίες να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του, «σηκώνοντας το γάντι» που τού έριξε ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όλα δείχνουν πως απέναντι του ο κ. Κασσελάκης θα βρει την πρώην υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, που συγκεντρώνει στο πρόσωπό της ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη, ειδικά μετά την απόσυρση του Διονύση Τεμπονέρα.

Δείτε LIVE παρακάτω τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όλγα Γεροβασίλη: Ανακοινώνει υποψηφιότητα αύριο, Σάββατο (24/2)

Η Όλγα Γεροβασίλη, αύριο, Σάββατο (24/2) από το βήμα του Συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στο περιθώριο των επαφών και των ζυμώσεων που είχει η κα Γεροβασίλη, φαίνεται να είπε στον Διονύση Τεμπονέρα για το αν θα κατέβει υποψήφιος: «Σκέψου το και πες μου».

Τεμπονέρας: Κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό

Η απάντηση Τεμπονέρα ήρθε με τη μη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από το βήμα του συνεδρίου αλλά και με αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς είπε μεταξύ άλλων:

«Οι δικές μου ‘’ρίζες’’, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα.

Ό, τι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία.

Το δικό μας «Εγώ» το προσφέρουμε πάντα με χαρά στο μεγάλο «Εμείς», το προσφέρουμε στη μεγάλη αυτή υπόθεση της Αριστεράς, που στέκεται πάνω από θέσεις και αξιώματα. Πέσαμε στη μάχη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, στην πρώτη γραμμή όταν όλα τα σκιαζε η φοβέρα, και αναλάβαμε την ευθύνη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στην στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων.

Υπηρετούμε οργανωμένα την υπόθεση της Αριστεράς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σαν απλοί στρατιώτες, εμπνευσμένοι από το μεγάλο σκοπό.

Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε γιατί είμαστε αριστεροί και οι αριστεροί μαθαίνουν στη ζωή τους από μικροί, να μην φοβούνται.

Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από τους άλλους. Σεβόμαστε απολύτως την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος, χωρίς να «κυνηγάμε χίμαιρες». Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες και είμαστε γεμάτοι αγάπη για τον συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα.

Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου.

Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία, σαν ένα μικρό, ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η χώρα και ο λαός μας δεν χρειάζεται άλλους διχασμούς. Εμείς προσκαλούμε τους ανθρώπους δεν τους διώχνουμε. Χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά.

Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Πώς και πότε θα γίνουν οι εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Εφόσον «κλειδώσουν», λοιπόν, οι δυο υποψήφιοι, Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Εδώ, λοιπόν, πέρα από το «αγκάθι» της ημερομηνίας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέλει κάλπες στις 10 Μαρτίου, και την Όλγα Γεροβασίλη, φυσικά, να θέλει να πάει πιο πίσω η διαδικασία για να έχει τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί, είναι και το ζήτημα του εκλογικού κοινού, δηλαδή ποιοι θα ψηφίσουν, με τον κ. Κασσελάκη να θέλει «ανοιχτή» διαδικασία και την κα Γεροβασίλη πιο «ελεγχόμενη», αλλά και το ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει τετραπλές κάλπες, ενώ η αντίπαλη πλευρά ζητά μία κάλπη, του προέδρου.

Δείτε επίσης