Πολιτική

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός στην Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τι θα πει στους ηγέτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και πως θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και πως θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο πλευρό της Ουκρανίας στέκεται έμπρακτα η Ελλάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην Διάσκεψη που διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για την στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και πως θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει την σημασία να είναι η Ευρώπη ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις. Μάλιστα θα σημειώσει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η ΕΕ θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία.

Και θα θέσει εκ νέου το θέμα του συντονισμού ο οποίος θα αποβεί προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. «Αυτό που έχει σημασία τώρα», θα τονίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, «είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

Δείτε επίσης