Πολιτική

Εκδικάζονται οι ενστάσεις για τους «Σπαρτιάτες»-Πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να «κερδίσει»

Η ένσταση αναφέρει ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης

Εκδικάζεται η ένσταση για την έδρα των «Σπαρτιατών» στη Β' Θεσσαλονίκης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα βλέμματα τόσο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όσο και των «Σπαρτιατών» βρίσκονται στραμμένα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Και αυτό διότι αύριο Τετάρτη εκδικάζεται η ένσταση που είχε καταθέσει ψηφοφόρος τόσο κατά του Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης των «Σπαρτιατών», όσο και κατά της αναπληρωματικής βουλευτή Ακριβής Πετροπούλου.

Η ένσταση αναφέρει ότι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος - κατά τον ψηφοφόρο - δεν είναι ο Βασίλης Στίγκας αλλά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού Ηλίας Κασιδιάρης. Υπενθύμιζεται ότι ο Κασιδιάρης είχε εκφράσει την υποστήριξή του στους Σπαρτιάτες και ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Βασίλης Στίγκας τον είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής.

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή τότε η έδρα του κ. Βασιλειάδη περνάει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Θανάση Γλαβίνα ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του Ιουνίου είχε συγκεντρώσει στη β' Θεσσαλονίκης 9,85%.

Σχετική ένσταση έχει κατατεθεί και εναντίον του βουλευτή των «Σπαρτιατών» στη Β’ Πειραιά, Αλέξανδρου Ζερβέα. Εάν γίνει δεκτή, θα πάρει την έδρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Διαμαντίδης.

Δείτε επίσης