Πολιτική

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μεγάρου Μαξίμου

Πώς διαβάζει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μεγάρου Μαξίμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαφώς με όλο και μεγαλύτερη προσοχή παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και ως προς την πρόθεση ψήφου και ως προς τα ποιοτικά στοιχεία.

Παρότι ακόμα μπορεί το ζήτημα να μην έχει πάρει διαστάσεις και να θεωρείται απόλυτα διαχειρίσιμο, όμως η εικόνα στα "δεξιά" της ΝΔ δε δείχνει να είναι καλή. Πιο συγκεκριμένα, οι διαρροές συνεχίζονται και πλέον όλο και περισσότεροι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνωρίζουν ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τμήμα παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι αυτό το κύμα διαμαρτυρίας το πιστώνεται η "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία στη Βόρεια Ελλάδα πιάνει υψηλά ποσοστά, που προσεγγίζουν διψήφια νούμερα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρωθυπουργός μετά τα όσα έγιναν με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και το θόρυβο που προκάλεσε σε ένα μέρος του "γαλάζιου" ακροατηρίου θα επιχειρήσει να επανασυνδεθεί με τη "δεξιά" της ΝΔ. Επιλογή, η οποία κρίνεται απαραίτητη τόσο για την μείωση των διαρροών ενόψει ευρωκάλπης, όσο κυρίως για την ψυχική επανασύνδεση της ΝΔ με ένα πλήθος στελεχών και ψηφοφόρων που διαφώνησε με το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητο η δημόσια ατζέντα να επιστρέψει στα λεγόμενα θέματα της καθημερινότητας, τα οποία εκ των πραγμάτων απασχολούν το μέσο πολίτη. Στην κορυφή της ατζέντας η μάχη εναντίον της ακρίβειας που εμφανίζεται ως νούμερο ένα ζητούμενο σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης.

Γιαυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός έκανε σαφή την πρόθεση του να πάει μετωπικά στην κόντρα της κυβέρνησης με την ακρίβεια, με τα όσα είπε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης. Παράλληλα η αστυνόμευση θα αποτελέσει το προσεχές διάστημα ένα μεγάλο κεφάλαιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες αναζήτησης υποψηφίων με δεξιό πρόσημο για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Δείτε επίσης