Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Το 55,1% λέει «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Το νομοσχέδιο στηρίζουν το 78,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 52,3% του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση MRB: Το 55,1% λέει «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Διακομματική αποδοχή απολαμβάνει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB στο κεντρικό δελτίο του Open.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των ψηφοφόρων της ΝΔ, που το στηρίζουν σε ποσοστό 78,5%, καταγράφεται αποδοχή στο 52,3% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του το καταψηφίζει, βάζοντας μάλιστα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Πολύ μεγάλη είναι η αποδοχή της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης - αγγίζει το 60% - παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος μιλά για νομοσχέδιο - κερκόπορτα για τα τουρκικά συμφέροντα. Μειοψηφικά, αλλά σημαντικά είναι και τα ποσοστά εκείνων που συμφωνούν με το νομοσχέδιο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Μάλιστα, το 51,4% θεωρεί ότι η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων θα βελτιώσει και τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων. Αντίθετα, το 59,% διαφωνεί με την ιδέα των απογευματικών χειρουργείων με αμοιβή, ενώ το 69,3% εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν ανμτιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των αγροτών, με τα αιτήματα των οποίων συμφωνεί το 80%.

Δείτε επίσης