Πολιτισμός

Artlimes: Μια παγκόσμια εναλλακτική πλατφόρμα τέχνης

Tο εναλλακτικό καλλιτεχνικό εργαλείο αγοραπωλησιών στα χέρια εικαστικών και γκαλερί

4

Με όραμα πως η σύγχρονη τέχνη μπορεί να γίνει προσιτή σε όλους και ταυτόχρονα δημοκρατικότερη χωρίς να χάνει την αξία της, ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια η δημιουργία της Artlimes, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας τέχνης που χάρη στην πρωτοποριακή της τεχνολογία αποτελεί το εναλλακτικό καλλιτεχνικό εργαλείο αγοραπωλησιών στα χέρια εικαστικών και γκαλερί.

Με έδρα το Λονδίνο και με υποκατάστημα στην Αθήνα, οι δύο εμπνευστές και δημιουργοί της, Λορέντζο Καμπάνης και Κέλλυ Καϊμάκη, ξεκίνησαν αυτό το μεγαλεπήβολο εγχείρημα «από μέσα προς τα έξω», όπως χαρακτηριστικά λένε.


«Θέλαμε πάση θυσία αυτή η υπερσύγχρονη πλατφόρμα τέχνης να έχει εφαλτήριο την Ελλάδα, να έχει ποίηση και φιλοσοφία, να έχει κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία και ταυτόχρονα να είναι καινοτόμα, έτσι ώστε να κατέχει την θέση που της αξίζει στην παγκόσμια αγορά. Η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο επικρατέστερη χώρα σε επισκεψιμότητα. Επίσης είμαστε μοναδική πλατφόρμα με original content πάνω στους καλλιτέχνες», αναφέρουν.

H Artlimes θα μπορούσε χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί, κι ως "πράσινη πλατφόρμα" τέχνης, αφού μια από τις καινοτομίες της είναι η δημιουργία αντιτύπων γνήσιων έργων τέχνης πάνω σε οικολογικό χαρτί ή καμβά. Όλες οι επανεκδόσεις συνοδεύονται με πιστοποιητικό γνησιότητας, έτσι ώστε το έργο να μην χάνει ούτε την ταυτότητα αλλά ούτε και την αξία του όταν φτάνει στα χέρια του αγοραστή.


Στην κατηγορία «limited edition prints», οι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα ν' αναπαράγουν τα έργα τους και μ' αυτό τον τρόπο να πουλάνε περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα το ευρύ κοινό έχει τη δυνατότητα ν'αγοράσει αυθεντικά έργα σε πολύ πιο συμφέρουσα τιμή.

Αυτή η εναλλακτική πλατφόρμα τέχνης, υποστηρίζει φανατικά το γνωστό κίνημα #buyfromlivingartists, δηλαδή «επένδυσε στην τέχνη αγοράζοντας έργα δημιουργών που βρίσκονται εν ζωή»!

Εξάλλου επενδύοντας σ' έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη ίσως κατ' επέκταση να επενδύεις στον επόμενο Picasso ή Andy Warhol της εποχής μας.

Δείτε επίσης