Πολιτισμός

«Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» σε online streaming (vid)

Την ερχόμενη Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

xipolitoi sto parko

Το γνωστό κι αγαπημένο έργο του Νιλ Σάιμον «Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» που ανέβηκε φέτος στο Θέατρο Νέος Ακάδημος σε παραγωγή Happy Productions, και έγινε sold out από την πρώτη κιόλας παράσταση, θα παιχτεί σε online streaming, στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Σε μια εποχή δύσκολη, κατά την οποία, προκειμένου να προστατευτούμε, είμαστε αναγκασμένοι να κρατούμε αποστάσεις από άτομα και πρακτικές που αγαπάμε, η Happy Productions φέρνει το Θέατρο στο σπίτι μας, με τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Προκειμένου να παραχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, το γύρισμα πραγματοποίησε επαγγελματικό συνεργείο με πέντε κάμερες και δώδεκα τεχνικούς, ενώ την τηλεσκηνοθεσία, ειδικά για τις ανάγκες του Streaming, επιμελήθηκε η σκηνοθέτης της παράστασης και γνωστή για τις μεγάλες τηλεοπτικές της επιτυχίες Ρέινα Εσκενάζυ.

Για τρεις παραστάσεις, το θεατρικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια από τις πιο μεγάλες φετινές παραγωγές, αλλά συνάμα ένα έργο αστείο και τρυφερό, που ζεσταίνει την καρδιά και ταξιδεύει μακριά από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Το έργο

Τι συμβαίνει όταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι διαπιστώνει πως το σπίτι των ονείρων του είναι μια «τρύπα», μπάζει νερά, δεν έχει θέρμανση και ο ένοικος της πάνω σοφίτας περνάει από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του; Πόση αγάπη χωράει στο αστεία άβολο διαμερισματάκι;

Ο Πωλ (Αργύρης Αγγέλου), ένας συντηρητικός δικηγόρος, παντρεύεται την Κόρι (Βασιλική Τρουφάκου), μια ανέμελη κοπέλα. Η συγκατοίκησή τους όμως σε ένα σπίτι -το οποίο δεν πληροί την περιγραφή του συμβολαίου, και ο διαφορετικός τρόπος που οι δυο τους αντιμετωπίζουν τη ζωή, τους φέρνει αντιμέτωπους με μια σειρά αναπάντεχων, τρελών, κωμικών καταστάσεων. Το σπίτι είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με εκείνο που είχαν αρχικά δει, το δωμάτιό τους είναι μια «τρύπα», η τζαμαρία της οροφής μπάζει νερά, θέρμανση δεν υπάρχει και το κυριότερο… ο κύριος Βελάσκο (Άρης Λεμπεσόπουλος) -ένοικος της σοφίτας από πάνω, πρέπει να περνάει μέσα από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του.

Η μητέρα της Κόρι (Ελένη Κρίτα), που επισκέπτεται συχνά την κόρη της, γκρινιάζει επίμονα, ο μυστηριώδης κος Βελάσκο φλερτάρει ασύστολα, ….και το ζευγάρι φτάνει στα όριά του.

Το βραβευμένο με Tony αριστούργημα του κυρίαρχου της κωμωδίας Νιλ Σάιμον, μια από τις πιο διάσημες και ανατρεπτικές ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών, παρουσιάστηκε στο Broadway για 1.530 παραστάσεις, έγινε μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Παράλληλα καθιέρωσε τον Σάιμον ως έναν από τους πιο δημοφιλείς θεατρικούς συγγραφείς όλων των εποχών, μια κωμική ιδιοφυΐα, χάριν στην έξυπνη γραφή του και την ικανότητά του να αναδεικνύει τους χαρακτήρες των ηρώων του.


https://www.youtube.com/watch?v=YTsoE9p7hM8

Δείτε επίσης