Πολιτισμός

Promising Young Woman: Μια πολύ επίκαιρη ταινία (vid)

Η πρωταγωνίστρια Κάρι Μάλιγκαν βραβεύτηκε πρόσφατα για την ερμηνεία της από τους κριτικούς του Λος Άντζελες

promishing young woman 111

H Κάσι είναι μια γυναίκα που ήθελε να γίνει γιατρός, όμως κατά τη διάρκεια των σπουδών της μια άκρως τραυματική εμπειρία την ανάγκασε να παρατήσει το όνειρό της. Όντας μια απλή υπάλληλος που δεν έχει ξεχάσει αυτά που πέρασε τότε και μια φορά την εβδομάδα βγαίνει στα μπαρ, υποδύεται την μεθυσμένη και παίρνει την εκδίκησή της. Έτσι η «καλή κοπέλα της διπλανής πόρτας» μετατρέπεται σε μια γυναίκα η οποία ζει διπλή ζωή παίρνοντας εκδίκηση από τους εν δυνάμει βιαστές άντρες. Μέχρι που έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της.

Το «Promising Young Woman» είναι μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Βρετανίδα Κάρεϊ Μάλιγκαν και με την συμπατριώτισσα της Έμεραλντ Φένελ για πρώτη φορά στο τιμόνι της σκηνοθεσίας. Η ταινία εστιάζει στο κομμάτι των τοξικών σχέσεων και κυρίως στους τοξικούς άντρες που γίνονται θύτες με το προσωπείο του «καλού παιδιού», του «καλού συζύγου», του «καλού φίλου», του «καλού προπονητή», του «καλού εργοδότη» κλπ.

«Ήθελα απλώς να δημιουργήσω κάτι που θα εξέφραζε ειλικρίνεια και θα περιελάμβανε κάτι που με ενδιαφέρει: τη θηλυκή οργή σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό και τη θλίψη», ανέφερε σε προηγούμενη συνέντευξη της η Φένελ. «Ένιωσα ότι όλη μας η ζωή είναι γεμάτη από αυτές τις παράδοξες αντιφάσεις κι αυτό με ώθησε στο να γράψω ένα “πραγματικό” σενάριο εκδίκησης με κεντρικό πρόσωπο μια αληθινή γυναίκα», τόνισε η ίδια.


https://www.youtube.com/watch?v=7i5kiFDunk8&feature=emb_logo

Δείτε επίσης