Πολιτισμός

1821: Η χορωδία του Ρωσικού Στρατού ερμηνεύει Θεοδωράκη - Ελύτη

Ο παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble ερμηνεύει θαυμαστά Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

1821

Η επέτειος για των 200 ετών για την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα της Ελλάδας το 1821, έχει φορτίσει θετικά ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι η πρώτη και μακάρι ούτε η τελευταία φορά που το παγκοσμίου φήμης μουσικό σύνολο «Alexandrov Ensemble», γνωστό και ως Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, ερμηνεύει τραγούδια από τον πλούτο της ελληνικής μουσικής.

Τιμή για την Επανάσταση του 1821

Αυτή τη φορά τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη από τον Μίκη Θεοδωράκη, «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», για να τιμήσουν την επέτειο την Επανάσταση του 1821.


https://www.youtube.com/embed/pQPDfA7iTEQ

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1821: Η χορωδία του Ρωσικού Στρατού ερμηνεύει Θεοδωράκη - Ελύτη

Υπενθυμίζεται πως, πέρυσι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό κόντρα στην πανδημία κορωνοϊού, είχαν τραγουδήσει από το... σπίτι τους, διαδικτυακά για λόγους προστασίας το «Όταν σφίγγουν το χέρι» και πάλι του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου.


https://www.youtube.com/embed/bx6cncnkwTg

Δείτε επίσης