Πολιτισμός

Συγκλονιστικές εικόνες από την εποχή της πανδημίας (pics)

Οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης

two-1

Εικόνες που καθηλώνουν από την δύσκολη καθημερινότητα της πανδημίας. Πρόκειται για τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο της τέταρτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη, με τίτλο #PRESS_photostories 2020 που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και στην οποία υπέβαλαν συμμετοχή συνολικά 52 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι. Συνολικά κατατέθηκαν περισσότερες από 400 φωτογραφίες του έτους 2020 με αποκλειστικό θέμα την πανδημία.

Η κριτική επιτροπή του #PRESS_photostories 2020 επέλεξε 88 από αυτές τις φωτογραφίες για να συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί φέτος με τρόπο που θα παρακολουθεί τα μέτρα προστασίας από την πανδημία: Το σύνολο των φωτογραφιών θα εκτεθεί στο «Γυάλινο Περίπτερο» στον Κήπο των Γλυπτών, στη Νέα παραλία, ενώ μια επιλογή τους θα φιλοξενηθεί στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τρόπο που θα είναι ορατές. Και στις δύο περιπτώσεις, το κοινό μπορεί να τις δει χωρίς να μπει σε κλειστό χώρο. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 16 Απριλίου έως τις 30 Μαΐου.

Το σύνολο των φωτογραφιών θα είναι επίσης διαθέσιμο διαδικτυακά στο www.esiemth.gr Την Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 18.00 θα γίνουν διαδικτυακά τα εγκαίνια της διοργάνωσης και η απονομή των βραβείων και των επαίνων.

Τα βραβεία

PRESS_photo 2020

1ο βραβείο: Γιώργος Βιτσαράς


Δείτε επίσης