Πολιτισμός

«Master Class»: Η Μαρία Ναυπλιώτου ξανά στον ρόλο της Κάλλας

Η παράσταση αλλάζει στέγη και ανεβαίνει το φθινόπωρο στο Παλλάς

maria

«Μια μέρα θα γράψω την αυτοβιογραφία μου. Θα ήθελα να τη γράψω εγώ η ίδια, ώστε να φωτίσω καλύτερα τα γεγονότα. Έχουν ειπωθεί τόσο πολλά ψέματα για μένα…».

Μαρία Κάλλας

Το «Master Class» του Αμερικανού συγγραφέα Τέρενς ΜακΝάλι, η παράσταση - φαινόμενο που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, θα συνεχίσει το ταξίδι της για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με τις «Θεατρικές Σκηνές», εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του αείμνηστου παραγωγού της παράστασης, Μιχάλη Αδάμ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Από Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Μαρία Ναυπλιώτου θα ζωντανέψει ξανά τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας, Μαρίας Κάλλας, που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα, ενσαρκώνοντας τη μεγάλη ντίβα, σ′ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Η μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Η παράσταση των ρεκόρ, με παραπάνω από 300 sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, από την πρεμιέρα της το 2018, αλλάζει εφέτος στέγη. Οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού, θα λάβουν ειδική ενημέρωση για την διαδικασία μεταβολής των εισιτηρίων τους σε νέες ημερομηνίες.


https://www.youtube.com/watch?v=riEEKXo0ONE

Διανομή

Μαρία Κάλλας: Μαρία Ναυπλιώτου
Σοπράνο Α’: Εύα Γαλογαύρου
Σοπράνο Β’: Λητώ Μεσσήνη
Τενόρος: Γιώργος Φλωράτος
Πιανίστας: Πέτρος Μπούρας
Stage Hand: Δημήτριος Ψύλλος.

Δείτε επίσης