Πολιτισμός

Βραβεία Ίρις 2021: Ποιες οι ταινίες που διεκδικούν βραβείο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Όλες οι κατηγορίες και οι υποψήφιοι - 15 βραβεία διεκδικεί «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

iris_servetalis

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ίρις που θα απονεμηθούν φέτος για 12η χρονιά μέσω live streaming, απευθείας από τον θερινό κινηματογράφο Παναθήναια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Γιώργος Τσεμπερόπουλος, τα μέλη του ΔΣ Ελένη Κοσσυφίδου και Σύλλας Τζουμέρκας και η γενική διευθύντρια της ΕΑΚ, Φαίδρα Βόκαλη, παρουσία της συμβολαιογράφου Ουρανίας Μικρού, ανακοίνωσαν τις ταινίες και τους καλλιτεχνικούς συντελεστές, που τα μέλη της Ακαδημίας τίμησαν με την ψήφο τους στις 22 κατηγορίες των Βραβείων Ίρις.

Επόμενο βήμα θα είναι η ψηφοφορία για τους τελικούς νικητές και η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις 2021, που φέτος σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις αρχές του καλοκαιριού. Οι σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μέχρι τότε, καθημερινά οι σελίδες της ΕΑΚ στο Facebook και το Instagram θα αναρτούν βίντεο επιμελημένα από τον σκηνοθέτη Στέλιο Καμμίτση, αφιερωμένα στις υποψηφιότητες και τους υποψήφιους, για την ανάδειξη της εξαιρετικής δουλειάς των Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Ακολουθούν αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Βραβείο Ειδικών Εφέ και Οπτικών Εφέ


Δείτε επίσης