Πολιτισμός

Γιώργος Κατσαρός για Τόλη Βοσκόπουλο: «Έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές»

Ο μουσικοσυνθέτης και σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός μίλησε στο Vradini.gr για τον Τόλη Βοσκόπουλο, που συνεργάστηκε αμέτρητες φορές

kats

«Περπάτησαν» μαζί δεκαετίες ολόκληρες στις διαδρομές του πενταγράμμου. Έζησαν απίθανες ιστορίες και συνεργάστηκαν πάρα πολλές φορές. Εκτός από συνάδελφοι στο χώρο της μουσικής έκαναν παρέα έως τα τελευταία χρόνια της ζωής του Τόλη καθώς τους ένωναν πολλές κοινές παρέες, εντός και εκτός του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο Γιώργος Κατσαρός ουδέποτε άφησε πίσω του τον Τόλη Βοσκόπουλο, ακόμη κι αν οι συγκυρίες της ζωής δεν τους επέτρεψαν να βρίσκονται πάντοτε πολύ κοντά, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Γιώργος Κατσαρός

Το γεγονός βέβαια ότι ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε παντρευτεί τη συντοπίτισσα του μαέστρου από την Κέρκυρα Άντζελα Γκερέκου, είχε συντελέσει στο να διατηρηθεί η επαφή, αν και ο Τόλης δεν κυκλοφορούσε στο νησί, παρότι απέκτησε σπίτι στην πιο ωραία περιοχή του κέντρου, το Λιστόν.

Ο μουσικοσυνθέτης και σαξοφωνίστας είχε σε όλη του τη διαδρομή, επαγγελματική και προσωπική, κοινό κύκλο με τον Βοσκόπουλο. Για το χαμό του μεγάλου ερμηνευτή ο Γιώργος Κατσαρός λέει στο Vradini.gr :

«Το έμαθα στα ξαφνικά. Ήξερα ασφαλώς πως τελευταία δεν ήταν και τόσο καλά, ήταν βαριά για την ακρίβεια. Έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές του Ελληνικού τραγουδιού, ένας ηθοποιός και φυσικά ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης σε όλα του. Ο Τόλης ήξερε πώς να ερμηνεύει τα τραγούδια και στο στίχο και στη μουσική. Θα τον θυμόμαστε για πάντα διότι έχει αφήσει τεράστιο έργο στη δισκογραφία αλλά και στον κινηματογράφο».

Ο Γιώργος Κατσαρός δεν μπορεί να ξεχάσει τα πρώτα χρόνια στην αεροπορία, γεμάτα πλάκα και δίψα για τη μουσική:

«Σαν άνθρωπος ο Τόλης ήταν πολύ καλός σε όλα. Μαζί μεγαλώσαμε. Υπηρετήσαμε μαζί στην Αεροπορία. Ήμασταν τρεις φίλοι. Ο Αντρέας Μπάρκουλης, ο Τόλης Βοσκόπουλος κι εγώ. Μαζί διασκεδάσαμε, γλεντήσαμε και ταξιδέψαμε. Έχω πολλές αναμνήσεις μαζί του, όλες υπέροχες».

Ο Γιώργος Κατσαρός λέει στο Vradini.gr πώς ξεκίνησε η διαδρομή του Βοσκόπουλου στο πεντάγραμμο, όταν Τόλης βγήκε για πρώτη φορά να τραγουδήσει σε μία θεατρική σκηνή :

«Είχαμε πάρει το δεύτερο βραβείο στη Βαρσοβία με το τραγούδι μου Κάθε λιμάνι και καημός και ήμασταν στο θέατρο Park για την επιθεώρηση Σαμπάνια και πενιές. Η Κλειώ Δενάρδου ήταν η κεντρική μας τραγουδίστρια και αναζητούσα μία δεύτερη φωνή.

Όταν το άκουσε ο Τόλης, ο οποίος ήταν ένας από τους ηθοποιούς της παράστασης, ήλθε και μου το ζήτησε ο ίδιος. Επειδή δεν ήμουν βέβαιος πήρε και τον Πυθαγόρα για να μου πει να τον βάλω σαν δεύτερη φωνή. Έτσι κι έγινε τελικά και μάλιστα έπαιξε και μπουζούκι. Το μάθαινε, το… γρατσούναγε στο καμαρίνι. Αυτή ήταν επί της ουσίας η πρώτη του εμφάνιση ως τραγουδιστής. Τότε τον είδε και ο Ζαμπέτας και στη συνέχεια του έγραψε την Αγωνία».

Δείτε επίσης