Πολιτισμός

Ωδή για την «Ειρήνη»: Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Πολεμικό Μουσείο

Η καλλιτεχνική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ

polemiko

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Πολεμικό Μουσείο το βράδυ της Τρίτης. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, εικαστικοί και άνθρωποι του πνεύματος, έδωσαν το παρών στον εξωτερικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, ο οποίος φωτίστηκε για πρώτη φορά με 3d mapping, που επιμελήθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης, Αντώνης Σωτηρόπουλος, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο eco editor stylist, Δημήτρης Γραμματικογιάννης.

Οι ηθοποιοί, Ναταλία Δραγούμη με την κόρη της, Κλειώ Ρόμπερτς, η Μάρα Δαρμουσλή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Ορέστης Τρίκας, ο Ορέστης Τσανγκ, η Θεοδώρα Σιάρκου, η Μαρία Δεληκωνσταντίνου, η Τζούλι Τσόλκα και η παρουσιάστρια της εκπομπής Eco Γεγονότα” Σάρα Σιαμπλή, απήγγειλαν ποιήματα, συγγραφέων παγκοσμίου βεληνεκούς με φόντο τα πολεμικά αεροπλάνα του μουσείου. Ένωσαν τις φωνές τους μέσα από τις τέχνες τους κι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, οραματιζόμενοι την αγάπη και την αλληλεγγύη της ανθρωπότητας, που είναι και ο μόνος δρόμος για να φτάσει στην εναρμόνιση της με την φύση και τελικώς στην πολυπόθητη Ειρήνη.

Στην εκδήλωση οι καλεσμένοι θαύμασαν εικαστικά εκθέματα performance των δημιουργών: Χριστιάνα Βαρδάκου, Κατερίνα Γκάβα, Άννα Δημητρίου, Maria Ignazio Zairi, Δημήτριος Καραμουζάς, Βασιλική Κούκου, Σταυρούλα Μητσάκου, Αθανάσιος Παναγιώτου, Νίνα Παναγοπούλου, Ελένη Σιακανδάρη και Αθηνά Πασχαλίδη.

Το δρώμενο πλαισίωσε μουσικά η Ελένη Δήμου, η Αλεξάνδρα Κόνιακ με τον Χρίστο Σερενέ στα πλήκτρα και ο Γιώργος Περού με την Λόλα Γιαννοπούλου στα φωνητικά και τον Μιχάλη Δήμου στο βιολί, ενώ μέσα από το video wall έστειλε το δικό του μήνυμα ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Οι Έλληνες σχεδιαστές που έντυσαν τους καλλιτέχνες:

Dimitris Dassios

Maison Faliakos (Χρήστος Πετρίδης & Βενέδικτος Αντύπας)

Kooreloo

Misirlou Tailor

Μοτίβω

Τάκης Γιαννέτος

Κοσμήματα:Theodora D

Καπέλα: Karfil Hats

Παπούτσια:Tsakiris Mallas, Dores Shoes και Boss Shoes

Hashtag: #peacefreedomlove

Παραγωγή: Ιωάννα Πατσουλάκη

Eco editor stylist: Δημήτρης Γραμματικογιάννης

Video art/ Projection mapping: Αντώνης Σωτηρόπουλος

Επιμέλεια κειμένου/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Επιμέλεια κίνησης/Χορογραφία: MataMarra Dance Turquoise

Επιμέλεια backstage: Κάτια Μεσίρη

Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Σαράιχα

Αντζυ Νομικού

Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζής

Σχεδιασμός φωτισμών:Παναγιώτης Ψύχας

Make-up artist: Freddy Make Up Stage (Φρέντυ Καλομπράτσο)

Το styling των μαλλιών έχουν αναλάβει τα Hair Salons Ilia’s & Staff

Hair products by Palco Professional.

Video wall, Led Screens, Touch Screens:Κωνσταντινίδης New Media Services

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά από το Cap Cap με το σήμα της Ειρήνης και κοκτέιλ Amaro Modenegro και Luxardo.

Ευχαριστούμε θερμά το Πολεμικό Μουσείο για την παραχώρηση του χώρου, το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη και την Cocomat.

Δείτε επίσης