Πολιτισμός

Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» στον Δήμο Αθηναίων

Το Σάββατο 20 του μηνός, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα μιλήσει στους συνοδοιπόρους του για την Αθήνα που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα»

acropolisinathensgreece

Επανέρχονται οι «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

Σημεία της πόλης που έχουν αποτελέσει έμπνευση για τους συγγραφείς ή έχουν χρησιμοποιηθεί ως ιδανικά σκηνικά στις σελίδες των βιβλίων τους, θα «ζωντανέψουν» μέσα από τις περιηγήσεις που θα κάνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς με το βιβλιόφιλο αθηναϊκό κοινό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou-chloma-syntrivania.

«Με οδηγό ένα βιβλίο - λογοτεχνικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό ακόμη και γαστριμαργικό - οι συμμετέχοντες (έως 20 άτομα σε κάθε γκρουπ) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθέατες γωνιές της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα εικόνες, αναμνήσεις, μυρωδιές, ίχνη της ιστορίας, ήχους και μελωδίες» τονίζεται στην ανακοίνωση. Αύριο, Σάββατο 13 του μηνός, η Εύα Μαθιουδάκη, σε έναν περίπατο από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα μιλήσει για το βιβλίο μυθοπλασίας της «Μέρες της Κηφισιάς».

Το Σάββατο 20 του μηνός, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα μιλήσει στους συνοδοιπόρους του για την Αθήνα που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα μυθιστορήματά του «Διόδια» και «Λούλα».

Και το Σάββατο 27 του μηνός , ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι, ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Δείτε επίσης