Πολιτισμός

Θύελλα αντιδράσεων για την ταινία «Ξεπαρθενών» – Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

parhenon1

Σάλος έχει προκληθεί από την ταινία «Ξεπαρθενών» που κυκλοφορεί από την Πέμπτη (6/1) στο διαδίκτυο

Η ανεξάρτητης παραγωγής ταινία, απαθανατίζει ένα γκέι ζευγάρι που κάνει σεξ στην Ακρόπολη, με τα social media να κάνουν «πάρτι» επί του θέματος.

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού ξεκαθαρίζει πως δεν έχει δοθεί καμία άδεια για να γυριστεί αυτή τη ταινία, ενώ παράλληλα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το σοβαρό αυτό θέμα.

Η ταινία δείχνει μία παρέα που τελειώνει την πεζοπορία και καταλήγει να απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας αναφέρονται εμπερίες που είχαν τα μέλη στο παρελθόν και αποφασίζεται οι μνήμες να γίνουν πραγματικότητα.

Τελικά, επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με φόντο τον Παρθενώνα.

Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού


Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ εξέδωσε ανακοίνωση και διευκρινίζει πως:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες.

Δείτε επίσης