Πολιτισμός

Ρίχνει αυλαία το «Φάντασμα της Όπερας» - Μετά από 35 χρόνια σταματά η παράσταση στο Μπρόντγουεϊ

Το «Φάντασμα της Όπερας», η μακροβιότερη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, θα κλείσει στο τέλος του έτους, ανέφεραν πηγές στη «New York Post»

Ρίχνει αυλαία το «Φάντασμα της Όπερας» - Μετά από 35 χρόνια σταματά η παράσταση στο Μπρόντγουεϊ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber θα συνεχίσει κατά τη διάρκεια των διακοπών και στη συνέχεια θα κλείσει την ιστορική του παράσταση στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η «NY Post» αναφέρει ότι πιθανότατα η τελική παράσταση θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το εμβληματικό «Masquerade» της παράστασης διαδραματίζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η παράσταση θα κλείσει την άνοιξη μετά από μια μεγάλη 35ή επέτειο.

Σύμφωνα με πηγές Το «Φάντασμα της Όπερας», δυσκολεύεται να ανακάμψει από τότε που άνοιξε ξανά τον Οκτώβριο του 2021, μετά το κλείσιμο λόγω της πανδημίας, και χάνει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα.

Όταν μίλησε στη «New York Post» ένας εκπρόσωπος της παράστασης αρνήθηκε ότι το μιούζικαλ κλείνει.

Εδώ και 35 χρόνια παίζει η παράσταση

Από τη βραδιά των εγκαινίων της, στις 26 Ιανουαρίου 1988, έχει ανεβάσει 13.733 παραστάσεις για σχεδόν 35 χρόνια.

Το δεύτερο μακροβιότερο σόου του Μπρόντγουεϊ, η αναβίωση του «Chicago», των Τζον Κάντερ και Φρεντ Έμπ, είναι πολύ πίσω, καθώς τρέχει 25 χρόνια και έχει παίξει 10.090 παραστάσεις.

Τα πλούσια τραγούδια του Lloyd Webber (με στίχους των Charles Hart και Richard Stilgoe), τα πρωτοποριακά σκηνικά του Harold Prince, η χορογραφία της Gillian Lynne και τα πολυτελή σκηνικά και κοστούμια της Maria Björnson έχουν μαγέψει γενιές ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο.

Δείτε επίσης