Πολιτισμός

ΙΑΝΟΣ: Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Λεούση – «Το ξύπνημα του Μένιππου»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ΙΑΝΟ της Αθήνας και προβάλλεται στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ

ΙΑΝΟΣ: Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Λεούση – «Το ξύπνημα του Μένιππου»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με βαθιά συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 από τις εκδόσεις Φερενίκη και την αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του Nίκου Λεούση επ' ευκαιρία της παρουσίασης του αποχαιρετιστήριου βιβλίου του με τίτλο «Το ξύπνημα του Μένιππου».

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Χρήστος Ζαμπούνης - Εκδότης, Λούκα Κατσέλη - π. Υπουργός, Νέστωρ Κουράκης - Καθηγητής Εγκληματολογίας, Φαίη Λεούση - Επικοινωνιολόγος

Αποσπάσματα διάβασε ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος

Νίκος Λεούσης

Νίκος Λεούσης

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η αδιαφορία ενός κυνικού φιλοσόφου, από τη μια πλευρά, και η αδιαλλαξία ενός βαρκάρη, από την άλλη, οδηγούν σε μια μεγάλη ανατροπή της τάξης των πραγμάτων που επικρατεί επί χιλιάδες χρόνια: Πλέον ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να είναι αιώνιοι.

Το πράγμα που φαίνεται ασήμαντο γίνεται με τα χρόνια εξαιρετικά σημαντικό. Ο κυνικός φιλόσοφος αφυπνίζεται ένα πρωί και βλέπει πεντακάθαρα μπροστά του τους κινδύνους, στους οποίους έχει μπει η ανθρωπότητα, και από κυνικός φιλόσοφος μετατρέπεται σε ένθερμο Έλληνα, που νιώθει ως αποστολή του να ξαναφέρει τα πράγματα στην προηγούμενη τάξη. Το θέμα, όμως, δεν είναι απλό.

Διαβάστε τη μάχη που καλείται να δώσει και παρακολουθήστε μια εξέλιξη ελληνικής ιστορίας, που ενώνει την αρχαιότητα με τη σύγχρονη Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει ως κράτος, υπάρχει όμως ως πολιτική συνιστώσα τόσο στον αλεξανδρινό κόσμο όσο και στο Ανατολικό Ρωμαικό Κράτος και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι εξελίξεις οδηγούν στην ελληνική αφύπνιση και στη σημερινή Ελλάδα της δημοκρατίας, της προόδου και του πολιτισμού.

Νίκος Λεούσης

Δείτε επίσης