Πολιτισμός

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Θα καταρρίψει το ρεκόρ; - Έγραψε μουσική για δυο ταινίες που διεκδικούν Όσκαρ!

Η συνθέτρια έχει ήδη πάρει Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2019 για το «Joker»

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ: Θα καταρρίψει το ρεκόρ; - Έγραψε μουσική για δυο ταινίες που διεκδικούν Όσκαρ!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έγραψε ιστορία, όταν κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την ταινία «Joker» το 2019, και τώρα, ενδέχεται να καταρρίψει νέο ρεκόρ, καθώς οι συνθέσεις που έχει γράψει για δύο ταινίες έχουν πολλές πιθανότητες για διάκριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών!

Η ταινία «Tár» του Τοντ Φιλντ είναι ένα ψυχολογικό δράμα φαντασίας για μία από τους σπουδαιότερες εν ζωή συνθέτριες και μαέστρους και έχει κερδίσει την αποδοχή των κριτικών μετά το ντεμπούτο της σε πολλά από τα φθινοπωρινά Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σύμφωνα με το Variety. Ένα από τα στοιχεία που απέσπασαν εγκώμια ήταν η πανέμορφη μουσική της ταινίας, μάλιστα πληροί τα κριτήρια για τα βραβεία Όσκαρ και θα υποβληθεί προς εξέταση, ανέφερε η Focus Features, εταιρεία διανομής της ταινίας.

Παράλληλα, η μουσικός και συνθέτρια από την Ισλανδία συνέθεσε επίσης τη μουσική για την ταινία «Women Talking» της Σάρα Πόλεϊ, η οποία έλαβε επίσης επαίνους.

Αν είναι υποψήφια και με δύο συμμετοχές, η Γκουντναντότιρ θα είναι η πρώτη γυναίκα συνθέτρια που θα διεκδικήσει το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής την ίδια χρονιά με δύο μουσικά έργα της για τον κινηματογράφο.

Η πρωτοποριακή της μουσική για τη σειρά του HBO, «Chernobyl», της χάρισε βραβείο Emmy τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ με το σάουντρακ για το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ του Τοντ Φίλιπς, «Joker», έγινε η πρώτη γυναίκα που απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και αργότερα το πρώτο της Όσκαρ, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Δείτε επίσης