Πολιτισμός

Οlivier de Sagazan: Ο performer – γλύπτης έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο διεθνούς φήμης performer και γλύπτης Olivier de Sagazan έρχεται στη χώρα μας για μία και μοναδική παράσταση, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Οlivier de Sagazan: Ο performer – γλύπτης  έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημα του.

Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του. Σκεπάζοντας τον εαυτό του με το ζωντανό υλικό, εξαλείφει σταδιακά την ταυτότητά του και μεταμορφώνεται ο ίδιος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως επεμβαίνει στην όραση του, αναγκάζοντάς τον να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.

Σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Sagazan αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση νέας ουσίας και μορφής.Παράλληλα, ανασημασιοδοτεί την έννοια της ζωής, προσφέροντας μια συναρπαστική, ενοχλητική αλλά και συγκινητική ματιά σε μια εναλλακτική αντίληψη του εαυτού, απελευθερωμένου από αναστολές.

Olivier de Sagazan

Ο Olivier de Sagazan γεννήθηκε στο Κονγκό και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε βιολογία, αλλά εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην τέχνη. Στο έργο του, ο Sagazan διερευνά το σώμα του, καθώς και τις δομές που καθορίζουν το άτομο, όπως οι επιταγές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη συνίσταται στην τοποθέτηση και διαδοχική αφαίρεση στρωμάτων πηλού έως ότου αποκαλυφθεί ένα άγριο, αρχέγονο και απελευθερωμένο άτομο.

Η σειρά έργων Transfiguration δημιουργήθηκε το 1999 και καταπιάνεται με την αναζήτηση της ουμανιστικής, ζωώδους και αδάμαστης ουσίας της ανθρώπινης φύσης.

Εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, σε βιντεοκλίπ των Mylène Farmer και FKA Twigs καθώς και σε επιλεγμένα Fashion Films με τους Nick Knight και Gareth Pugh.

Olivier de Sagazan

Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2021

Ωρα Έναρξης : 21.30

Διάρκεια : 50'

Eισιτήριο α' ζώνης : 20 €

Eισιτήριο β΄ ζώνης : 15 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ ticketmaster_se_2005939.html

Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 10.30 - 22.30 στα τηλέφωνα :

210 3464380 & 6987 933 045 (Cosmote, Whats up, Viber)

Δείτε επίσης