Πολιτισμός

Metallica: Με νέο τραγούδι ανακοίνωσαν τη νέα περιοδεία τους

Επιστροφή με νέα δισκογραφική δουλειά για τους Metallica έπειτα από 7 χρόνια και μια μοναδική ευρωπαϊκή περιοδεία.

Metallica: Με νέο τραγούδι ανακοίνωσαν τη νέα περιοδεία τους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η μεγάλη επιστροφή των Metallica ανακοινώθηκε με το 12ο στούντιο άλμπουμ «72 Seasons», το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, επτά χρόνια μετά το τελευταίο τους «Hardwired... to Self-Destruct» (2016).

Η νέα δουλειά του συγκροτήματος είναι σε παραγωγή Γκρεγκ Φίντελμαν και έχει διάρκεια πάνω από 77 λεπτά, ενώ περιλαμβάνει 12 κομμάτια. «Το 72 seasons είναι τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον αληθινό ή ψεύτικο εαυτό μας. Η έννοια ότι μας είπαν «ποιοι είμαστε». Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού είναι η συνεχής μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων και πώς επηρεάζει την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της εμπειρίας της ενήλικης ζωής μας είναι η αναπαράσταση ή η αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Αιχμάλωτοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά που κουβαλάμε», είπε ο James Hetfield μιλώντας για το νέο άλμπουμ.

Ήδη οι Metallica έδωσαν το πρώτο δείγμα του νέου τους άλμπουμ με το πρώτο single «Lux Æterna».

Η σπουδαία μπάντα ανακοίνωσε μια σειρά από συναυλίες για το 2023 και το 2024. Η περιοδεία των Metallica θα έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι θα παίζουν δύο βραδιές σε κάθε πόλη που επισκέπτoνται, με ξεχωριστό setlist και άλλη σύνθεση από support συγκροτήματα για κάθε μια από τις δύο εμφανίσεις.

Η περιοδεία M72 θα περιλαμβάνει νέα σκηνικά με το διάσημο Metallica Snake Pit να μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή, καθώς και διάφορα άλλα bonus όπως full-tour pass, αλλά και έκπτωση για τους fans του συγκροτήματος που είναι κάτω των 16 χρονών.

Το πρώτο σκέλος της περιοδείας Μ72 ξεκινά από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από το Άμστερνταμ στις 27 Απριλίου, ενώ στην συνέχεια θα εμφανιστούν σε Παρίσι, Αμβούργο και Γκέτεμποργκ ολοκληρώνοντας στις 18 Ιουνίου.

Θα επιστρέψουν στην Ευρώπη την άνοιξη του 2024. Για την ευρωπαϊκή τους περιοδεία θα έχουν ως support τους Architects και τους Mammoth WVH την πρώτη μέρα και τους Five Finger Death Punch και Ice Nine Kills την δεύτερη μέρα από κάθε πόλη που επισκέπτονται.

Δείτε επίσης