Πολιτισμός

«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιά

Εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», το νέο διοικητικό κέντρο της Μητρόπολης Πειραιά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και πλήθους κόσμου.

«Μαρινάκειον Μέλαθρον»: Εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», ένα νεοκλασικό κτήριο – κόσμημα στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, θα στεγάσει τα γραφεία της ιεράς μητροπόλεως Πειραιώς.

Η τελετή εγκαινίων έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

«Να είναι ο χώρος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού, είτε στην διοίκηση είτε στην ποιμαντική», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Όπως επισημαίνει το megatv.com, τη δαπάνη για την ανακαίνιση και διαρρύθμιση του κτιρίου ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη στην είσοδο του κτιρίου έγιναν σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι»

Μεγάλη τιμή για την οικογένεια του Βαγγέλη Μαρινάκη η απόφαση της ιεράς μητροπόλεως Πειραιώς να ονομάσει το νέο διοικητικό κέντρο της «Μαρινάκειον Μέλαθρον», ανέφερε η Αθανασία Μαρινάκη.

«Η απόφασή σας Σεβασμιότατε να ονομάσετε το νέο μητροπολιτικό μέγαρο ‘Μαρινάκειον Μέλαθρον’ στην μνήμη του αείμνηστου Μιλτιάδη Μαρινάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του στην πόλη μας, αποτελεί για την οικογένειά μας μεγάλη τιμή».

Το παρών στα εγκαίνια του νέου μητροπολιτικού μεγάρου έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των τοπικών αρχών, φορέων, εκπρόσωποι του κλήρου και πλήθος κόσμου

Η σημερινή μέρα των εγκαινίων του μητροπολιτικού μεγάρου ήταν και ημέρα των ονομαστηρίων του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μετά από πολυαρχιερατικό συλλειτουργό στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού στο πνευματικό κέντρο του καθεδρικού ναού.

Δείτε επίσης