Πολιτισμός

Βιβλία: Νέοι τίτλοι βιβλίων που αξίζουν μια θέση στην καρδιά και στη βιβλιοθήκη σας

Βιβλία για όλες τις προτιμήσεις και ηλικίες έρχονται από τους εκδοτικούς οίκους για να σας κρατήσουν συντροφιά

Βιβλία: Νέοι τίτλοι βιβλίων που αξίζουν μια θέση στην καρδιά και στη βιβλιοθήκη σας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα βιβλία από τους εκδοτικούς οίκους έρχονται με το ξεκίνημα της χρονιάς. Ανάμεσά τους θα βρείτε βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, αστυνομικά μυθιστορήματα, παιδιά αλλά και ρομαντικά βιβλία.

Καλή ανάγνωση!

«Ποιητική διλογία»

Συγγραφέας: Μάκης Μπένος

Εκδόσεις: KAKTOS

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η δεύτερη συλλογή κυριαρχείται από ερωτικά ποιήματα, καθώς και η ζωή μας κυριαρχείται από τον έρωτα. Από την ανάταση και τη μαγεία που φέρνει στη ζωή μας.

Παράλληλα, υπάρχουν και ποιήματα υπαρξιακά, θα μπορούσε να ειπωθεί, και άλλα κοινωνικού ή και εμμέσως πολιτικού προβληματισμού, για να καταλήξει με ένα ποίημα που αναφέρεται στην κλιματική κρίση, το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας, που ολοένα γίνεται οξύτερο.

Στο τέλος, υπάρχουν λίγα παιχνιδίσματα, που δίνουν μια εύθυμη κι ανάλαφρη νότα, αλλά θα πρέπει να τους αποδοθεί η ίδια αξία –μικρή ή μεγάλη– που έχουν και τα προηγούμενα ποιήματα.

Βιβλίο

«Το χρήμα στον 21ο αιώνα»

Συγγραφέας: Nik Bhatia

Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το διεθνές νομισματικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα ριζικής αναδιοργάνωσης, η οποία απαιτεί μια νέα μορφή χρήματος. Η εμφάνιση του bitcoin το 2008 και των άλλων κρυπτονομισμάτων που ακολούθησαν αποτέλεσε μια καινοτομία που οδήγησε στη συγχώνευση της νομισματικής επιστήμης με την κρυπτογραφία. Για να έχουμε μια εικόνα για το νομισματικό μέλλον μας πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία και τη λειτουργία του χρήματος.
Χρησιμοποιώντας ένα νέο, πρωτότυπο θεωρητικό πλαίσιο, αυτό της διαστρωμάτωσης του χρήματος, ο ακαδημαϊκός Νικ Μπάτια παρουσιάζει την εξέλιξη του νομισματικού συστήματος και αναλύει με συνοπτικό και σαφή τρόπο τι είναι το χρήμα και πώς λειτουργεί. Εξηγεί γιατί οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν νομισματικά συστήματα αντί για νομίσματα, πώς εξελίχθηκαν αυτά τα συστήματα μέσα στον χρόνο και πόσο περίπλοκα και πολυεπίπεδα είναι σήμερα. Στη συνέχεια μας δείχνει πώς το bitcoin μετατρέπεται σε παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα που αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική στα ασταθή κρατικά νομίσματα. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες επιλογής που προσφέρουν τα ψηφιακά νομίσματα στον σύγχρονο άνθρωπο.
Ένα βιβλίο για την ιστορία και το μέλλον του χρήματος.

Βιβλίο

«Μια κατσαρίδα για ν’ αγαπήσω»

Συγγραφέας: Γιώργος Δ. Πασχάλης

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τι είναι ένα παραμύθι δίχως λίγο από πραγματικότητα; Μάλλον κάτι αντίστοιχο με ό,τι η πραγματικότητα δίχως λίγο από παραμύθι… Δυσκατάπιοτη…
Ο Μπράιαν κατοικεί σ’ ένα αρχοντικό από καφετί ψαμμόλιθο δίπλα στο πάρκο, στο κεντρικό Μανχάταν. Για συντροφιά του έχει τον αιθεροβάτη Ράιαν, τον πιο γειωμένο Νέιθαν, τη φλογερή Ούρσουλα, αλλά και τον συνεσταλμένο Οράτιο.
Σ’ έναν πλανήτη όπου το ανθρώπινο είδος έχει πια εκλείψει, η αγάπη άραγε έχει χαθεί μαζί του; Φυσικά και όχι, γιατί η αγάπη είναι το αποτέλεσμα μιας βιολογικής διεργασίας, που δεν αναγνωρίζει είδος, φύλο ή άλλο περιορισμό.
Μια αράχνη ερωτεύεται μια νυχτερίδα, ενώ μια αλογόμυγα απολαμβάνει ό,τι ο πόθος ορίζει γι’ αυτή μέσα από τη σεξουαλικά απελευθερωμένη συμπεριφορά της. Μια κατσαρίδα γνωρίζει για πρώτη φορά πώς είναι ν’ αγαπάς πραγματικά κι ένα τζιτζίκι γεμίζει με το απεγνωσμένο του τραγούδι τα απομεινάρια μιας πόλης, όπου κάποτε θριάμβευε ο άνθρωπος.

Βιβλίο

«Κάλια, η νεράιδα των κουταβιών»

Συγγραφέας: Ντεϊζι Μέντοους

Εικονογράφηση: Τζόρτζι Ρίπερ

Μετάφραση: Στεφανία Φέρρο

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Κρίστι και η Ρέιτσελ είναι απασχολημένες με τον Μικρούλη, το κουταβάκι. Ίσως εκείνος τις βοηθήσει να βρουν το χαμένο μαγικό ζωάκι της Κάλιας. Θα μπορέσουν τελικά να κρατήσουν τα σκυλάκια μακριά από τα χέρια των καλικάντζαρων;

Βιβλίο

«Το ημερολόγιο της Βέριτι»

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Λόουεν Άσλι είναι μια συγγραφέας που δεν έχει κάνει επιτυχίες, βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και ξαφνικά η μοίρα τής χαμογελάει και της γίνεται μια εξαιρετική επαγγελματική πρόταση.

Ο Τζέρεμι Κρόφορντ είναι ο σύζυγος της φημισμένης συγγραφέως Βέριτι Κρόφορντ, η οποία έχει τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο. Και αυτή δεν είναι η μόνη τραγωδία που έχει βιώσει η οικογένεια Κρόφορντ…
Η Λόουεν προσλαμβάνεται για να βρει υλικό στο αρχείο και στις σημειώσεις της Βέριτι και να ολοκληρώσει τα τελευταία βιβλία της.

Η Λόουεν έχει ένα περίεργο αίσθημα όσο βρίσκεται στο σπίτι των Κρόφορντ, αισθάνεται κάτι σκοτεινό να την κυκλώνει.
Τότε ανακαλύπτει τη μισοτελειωμένη αυτοβιογραφία της Βέριτι…

Σε κάθε σελίδα διαβάζει ανατριχιαστικές εξομολογήσεις και αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Βέριτι δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Η αλήθεια τη συγκλονίζει…

Η Λόουεν αποφασίζει να κρατήσει κρυφό το χειρόγραφο από τον Τζέρεμι.
Όμως, καθώς αρχίζει να τον ερωτεύεται, η εξομολόγηση της γυναίκας του θα μπορούσε να της φανεί πολύ χρήσιμη.
Αλλά με ποιο κόστος;

Βιβλίο

«Ντροπαλοί και δυνατοί»

Συγγραφέας: Nadia Finer

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η συστολή μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε απομονωμένοι και είναι σαφώς δύσκολο να μιλάμε ανοιχτά γι’ αυτήν, παρόλο που οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη θεωρούν τον εαυτό τους συνεσταλμένο. Ωστόσο, η συστολή δεν αποτελεί αδυναμία, ούτε και κάποιο ένοχο μυστικό. Ας αποδεχτούμε τη συστολή μας, ας την επεξεργαστούμε και ας την ελέγξουμε.

Η Nadia Finer προσφέρει στα συνεσταλμένα άτομα την υποστήριξη και την κατανόηση που χρειάζονται για να βγουν από το παρασκήνιο.

Βιβλίο

«Σκοτεινές ώρες»

Συγγραφέας: Michael Connelly

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η ντετέκτιβ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες Ρενέ Μπάλαρντ πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Χάρι Μπος για να αποδώσει δικαιοσύνη σε μια πόλη σημαδεμένη από τον φόβο και την κοινωνική αναταραχή που προκαλεί με το χτύπημά του ένας μεθοδικός δολοφόνος το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μπάλαρντ και Μπος είναι αποφασισμένοι να διαλευκάνουν δυο εξαιρετικά επικίνδυνες υποθέσεις.

Βιβλίο

«Ίσια το τιμόνι»

Συγγραφέας: Chris Naylor-Ballesteros

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι δύο φίλοι ξεκινούν για μια μεγάλη βόλτα με τα ποδήλατα. «Ίσια το τιμόνι», φωνάζει ο Φρανκ, αλλά ο Μπερτ οδηγεί συνεχώς ζιγκ ζαγκ, ώσπου…
ΟΥΠΣ! πέφτει κάτω.

Πώς θα καταφέρει ο Μπερτ να μάθει ποδήλατο; Ο Φρανκ έχει ένα έξυπνο σχέδιο και είναι σίγουρος… πολύ σίγουρος… ότι θα πετύχει!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Πέντε, Δέκα, Δεκαπέντε, ο Φρανκ και ο Μπερτ επιστρέφουν με μια νέα σπαρταριστή ιστορία… ισορροπίας και γέλιου!

Βιβλίο

Δείτε επίσης