Πολιτισμός

Βιβλία: Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με 10 νέες εκδόσεις για ενήλικες και παιδιά

Η σκληρή επικαιρότητα ήρθε να μας απομακρύνει από την συνήθως αισιόδοξη διάθεση που φέρνει το ξεκίνημα της άνοιξης. Ας λειτουργήσει το βιβλίο σαν καταφύγιο

Βιβλία: Καλωσορίζουμε την Άνοιξη με 10 νέες εκδόσεις για ενήλικες και παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δέκα νέες εκδόσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα να σας κρατήσουν συντροφιά. Μυθιστορήματα για όλα τα γούστα και ηλικίες που θα ταξιδέψουν το νου μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε αυτές τις ημέρες.

Καλή ανάγνωση

«Οι απείθαρχοι»

Συγγραφέας: Σεμίνα Διγενή

Εκδόσεις: KAKTOS

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στους 50 ορόφους ενός παράξενου "Κόκκινου Ουρανοξύστη" συνυπάρχουν και διεξάγουν συναρπαστικούς διαλόγους ξεχωριστές προσωπικότητες, συγγραφείς, ηθοποιοί, ποιητές, τραγουδιστές, επιστήμονες κ.ά.
Ανάμεσα στους 100 απείθαρχους "ενοίκους", ο Μπόουι, ο Λένιν, η Νίνου, ο Αϊνστάιν, ο Μπέρνχαρντ, η Μονρόε, η Κοτοπούλη, ο Προυστ, ο Αττίλας, η Γουαινχάουζ, η Λαμπέτη, ο Βέγγος, ο Σαραμάγκου, ο Φρόιντ, ο Σιδηρόπουλος, ο Γουίλιαμς, η Γώγου, ο Πικάσο, ο Βάρναλης, ο Κομπέιν, η Βασιλειάδου, ο Χόκινγκ κα.
Μια παράξενη Βαβέλ, όπου περιέργως όλοι συνεννοούνται άψογα. Ακόμη και μέχρι το αναπάντεχο τέλος.
Η συγγραφέας ''φιλοξενώντας'' αυτά τα πλάσματα στο σύμπαν ενός ολοζώντανου πύργου, με δυνατότητες επιλογής εποχών, συναισθημάτων και περιοχών στους ορόφους του, σαγηνεύεται απ' αυτούς και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Ζει μέσα στην αλλόκοτη παράταση των ζωών τους, με όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο...
Η Σεμίνα Διγενή, μέσα από το κείμενό της, θέτει το ερώτημα:
Θα καταφέρει τελικά, αυτός ο παράδοξος κόσμος των ''Απείθαρχων'', να δώσει σε όλα, ένα τέλος ή μια αρχή, με την έμπνευση που τους αξίζει;
Θα τολμήσει να πάρει μια καθοριστική απόφαση, για τη Μνήμη του Κόσμου;

Βιβλίο

«Ψιλά γράμμματα»

Συγγραφέας: Lauren Asher

Μετάφραση: Κατερίνα Νικητά

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Εκείνος είναι κληρονόμος μιας εταιρείας που κατασκευάζει… παραμύθια.
Εκείνη καλείται να δουλέψει για το πιο απαιτητικό αφεντικό που γνώρισε ποτέ.
Αν θέλουν και το δικό τους παραμύθι να έχει ευτυχισμένο τέλος, τότε πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο τα… ψιλά γράμματα!
Ο Ρόουαν Κέιν και τα δύο αδέλφια του κληρονομούν από τον παππού τους μια τεράστια εταιρεία και μια αμύθητη περιουσία. Για να περάσουν όλα αυτά και επίσημα στα χέρια του, ο Ρόουαν πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να ανανεώσει την Ντρίμλαντ, το θεματικό πάρκο της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, δε θέλει να έχει καμία σχέση μ ’ αυτά, αλλά, από σεβασμό στη μνήμη του παππού του, αποφασίζει να δουλέψει σκληρά και είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Η Ζάρα είναι απλώς μία από το πλήθος των υπαλλήλων του Ρόουαν Κέιν. Όταν όμως, μεθυσμένη, στέλνει μια επικριτική πρόταση για το πάρκο, τρέμει ότι θα απολυθεί. Αντ’ αυτού, εκείνος της προσφέρει τη δουλειά των ονείρων της. Αλλά υπάρχει μια παγίδα: ο Ρόουαν είναι το πιο απαιτητικό και το πιο σκληρό αφεντικό που υπάρχει. Η καρδιά της Ζάρα δε δίνει καμία σημασία σ’ αυτό. Ήρθε η ώρα να μάθει ο δισεκατομμυριούχος ότι τα χρήματα δεν μπορούν να διορθώσουν ή να αγοράσουν τα πάντα. Και ειδικά τους ανθρώπους!
Το πρώτο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις δισεκατομμυριούχοι αδελφοί της Ντρίμλαντ και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν.

Βιβλίο

«Manifest»

Συγγραφέας: Roxie Nafousi

Μετάφραση: Παϊδούση Ειρήνη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Άλλαξε τη ζωή σου με τον πρώτο αληθινά πρακτικό οδηγό manifesting, την απίστευτα δημοφιλή πρακτική προσωπικής ανάπτυξης, που θα σου προσφέρει τον τρόπο να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου…
Γραμμένο από την coach προσωπικής ανάπτυξης και «Βασίλισσα του Manifesting» Ρόξι Ναφούσι, το βιβλίο αυτό είναι o απαραίτητος οδηγός για οποιονδήποτε θέλει να νιώσει πως κρατάει το τιμόνι της ζωής του. Σε μόλις επτά απλά βήματα, θα μπορέσεις να κατανοήσεις την πραγματική τέχνη του manifesting / της υλοποίησης και να δημιουργήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν.
Είτε θέλεις να προσελκύσεις την αδελφή ψυχή σου, να βρεις την τέλεια δουλειά, να αγοράσεις το σπίτι που ανέκαθεν ήθελες ή απλώς να αποκτήσεις περισσότερη εσωτερική γαλήνη και αυτοπεποίθηση, το Manifest θα σε διδάξει πώς ακριβώς να φτάσεις ως εκεί…
1. Έχε ξεκάθαρο όραμα.
2. Απομάκρυνε τον φόβο και την αμφιβολία.
3. Ευθυγράμμισε τη συμπεριφορά σου με τους στόχους σου.
4. Ξεπέρασε τις δοκιμασίες του σύμπαντος.
5. Ασπάσου την ευγνωμοσύνη (χωρίς περιορισμούς).
6. Μετάτρεψε τον φθόνο σε έμπνευση.
7. Εμπιστέψου το σύμπαν.
Στο σταυροδρόμι επιστήμης και σοφίας, η υλοποίηση είναι μια φιλοσοφία και πρακτική προσωπικής ανάπτυξης που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου, να καλλιεργήσεις την αγάπη προς τον εαυτό σου και να ζήσεις την καλύτερη εκδοχή της δικής σου ζωής.
Ξεκλείδωσε την προσωπική σου μαγεία και ξεκίνησε το ταξίδι.

Βιβλίο

«Οι ζωές του Μπράιαν»

Συγγραφέας: Brian Johnson

Μετάφραση: Γιάννης Νένες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια αυτοβιογραφία γραμμένη με ένταση και ηλεκτρισμό, συγκίνηση και χιούμορ. Μια απολαυστική αφήγηση από τον «άνθρωπο με την τραγιάσκα».
Ο Brian Johnson θυμάται τη ζωή του και την ξεδιπλώνει σε αυτό το βιβλίο σε μικρά επεισόδια, σε ιστορίες που μπλέκουν η μία με την άλλη, ακριβώς όπως θα συνέβαινε αν ήταν σε μία παμπ με τους φίλους του και, ανάμεσα σε μεγάλα ποτήρια μπίρας και πολλά γέλια, τους εξιστορούσε πώς έφτασε από τo περιφερειακό γκλαμ ροκ συγκρότημα, τους Geordie, να γίνει ο βασικός τραγουδιστής του πιο εκρηκτικά ηλεκτρικού συγκροτήματος της ροκ, των AC/DC.
Το 1980 έρχεται η αναπάντεχη ευκαιρία να διεκδικήσει τη θέση του Μπον Σκοτ, του τραγουδιστή τους. Είναι απολαυστικός ο τρόπος που περιγράφει την πρώτη γνωριμία με το γκρουπ και το crew, πώς μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους από την πρώτη στιγμή σχεδόν, χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει. Η γνωριμία με τους δύο αδερφούς Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ, την καρδιά των AC/DC, έδωσε ένα νέο κοκτέιλ στον ήχο του γκρουπ που καθιερώθηκε αμέσως. Η φωνή του Johnson είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι AC/DC: ο ήχος της ηλεκτροπληξίας.
Το άλμπουμ Back in Black, το πρώτο των AC/DC χωρίς τον Σκοτ, ο οποίος πέθανε αφήνοντας το συγκρότημα σε ένα απόλυτο μαύρο –όπως είναι και το εξώφυλλό του–, το πρώτο με τη φωνή και τη συμμετοχή του Brian Johnson στους στίχους, γνώρισε κατακλυσμιαία επιτυχία: Έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του ροκ.

Βιβλίο

«Η χειρότερη εβδομάδα ever: Δευτέρα»

Συγγραφείς: Ματ Κοσγκρόουβ, Εύα Αμόρες

Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Εσείς έχετε ζήσει ποτέ κακή εβδομάδα;
Ο Τζάστιν Τσέις σίγουρα ναι, και είναι ΑΥΤΗ!
Η μαμά του μόλις παντρεύτηκε έναν βρικόλακα.
Ο μπαμπάς του οδηγεί μια πελώρια λεκάνη με ρόδες.
Ο γάτος του παίζει να έπεσε θύμα απαγωγής από εξωγήινους.
Ένας μοχθηρός τραμπούκος τού κάνει την πρώτη μέρα στο καινούριο σχολείο δύσκολη.
Αυτή τη στιγμή κρέμεται από την άκρη ενός βατήρα ύψους δέκα μέτρων, μπροστά σε όλη την τάξη του, φορώντας μόνο ένα πλεκτό μαγιό που εξαφανίζεται γρήγορα.
Και είναι μόνο… ΔΕΥΤΕΡΑ!

Βιβλίο

«Η αγγελία»

Συγγραφέας: Freida McFadden

Μετάφραση: Κίκα Κραμβουσάνου

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της. Τώρα αναζητά μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή. Γι’ αυτό, όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της ως οικιακής βοηθού στην πλούσια σύζυγο και μητέρα Νίνα, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όμως ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας. Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε. Όποιος απόλαυσε τη Γυναίκα στο παράθυρο και το Κορίτσι του τρένου, αυτή την ιστορία θα τη λατρέψει!

Βιβλίο

«Δώδεκα ημέρες θύελλας»

Συγγραφέας: Ελένη Γαληνού

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε μια δεξίωση η Μελίνα συναντά τον Έκτορα, τον νεανικό της έρωτα. Αρχικά απορεί που δεν την αναγνωρίζει, όταν όμως με ένα σημείωμα την καλεί να βρεθούν την επομένη κρυφά, αναστατώνεται, διστάζει, είναι παντρεμένη. Η περιέργεια τελικά νικά και στο ραντεβού ο Έκτορας της αποκαλύπτει κάτι αναπάντεχο: ένας άγνωστος τον έχει προσλάβει για να την παρασύρει σε μια παράνομη σχέση, πιθανόν για να διαλύσει τον γάμο της. Ένας έρωτας επιστρέφει απ’ το παρελθόν σαν παγίδα. Μια παγίδα που μπορεί να νικήσει μόνο ο έρωτας.

Βιβλίο

«Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ»

Συγγραφέας: Χόρχε Κάπα

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τώρα ο Τσίτσος, η διάσημη γάτα των social media, έχει το δικό της βιβλίο! Ο Τσίτσος ήταν μια γάτα σαν όλες τις άλλες, μια γάτα που ζούσε με βάση το ιερό τρίπτυχο «Όταν νυστάξεις, κοιμήσου· όταν πεινάσεις, φάε και στο ενδιάμεσο γλείψου». Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως πιο προνομιούχος, μιας και ζούσε μέσα στα ανάκτορα και περιτριγυριζόταν από 15 ανυπόληπτες γάτες-πληβείους, ενώ είχε για υπηρέτη τον χουμανιστικό πατέρα του... ώσπου κάποια στιγμή συνέβη κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν είχε συμβεί για χιλιετηρίδες.
Ο Τσίτσος ανακάλυψε ότι μπορεί να... ομιλεί.

Βιβλίο

«Το τάνγκο – Τέσσερις διαλέξεις»

Συγγραφέας: Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Για να εξετάσουµε την ιστορία του τάνγκο, θα αρχίσουµε από το σκηνικό, από την ατµόσφαιρα, ύστερα θα περάσουµε στα πρόσωπα του τάνγκο, κατόπιν στην εξέλιξή του, που µετράει πλέον πολύ περισσότερο από µισό αιώνα, κι ύστερα ίσως να διακινδυνεύσω και κάποια δειλή παρατήρηση για το παρόν και το µέλλον του τάνγκο. Και ενδεχοµένως να µπορούσαµε να θυµηθούµε και την ανάλογη εξέλιξη της τζαζ, της hot jazz, των ποταµόπλοιων του Μισσισσιππή, ακόµα και την cool jazz κάποιων διανοούµενων µουσικών του Σικάγο και της Καλιφόρνια, µακριά από τον τόπο και το περιβάλλον της προέλευσής της».

Χάρη στα τρεις χιλιάδες πέσος, που συνοδεύουν το Δεύτερο Βραβείο Λογοτεχνίας του δήµου του Μπουένος Άιρες, ο Μπόρχες αφοσιώνεται ολόκληρο το έτος 1929 σε µια έρευνα για τον ποιητή Εβαρίστο Καρριέγο, έρευνα που µετατρέπεται σε µια βαθιά και αποκαλυπτική µελέτη για τον κόσµο του τάνγκο.

Πάνω από τριάντα χρόνια µετά, αυτός ο κόσµος, µέσα από τον οποίο είχε γνωρίσει τον υπόκοσµο της πόλης του Μπουένος Άιρες, αναβιώνει σε τέσσερις διαλέξεις που δίνει τις Δευτέρες του Οκτωβρίου του 1965, στις επτά το απόγευµα, σε ένα διαµέρισµα της συνοικίας Κονστιτουσιόν. Διαυγής και πνευµατώδης, ο Μπόρχες «συνοµιλεί» µε τους κοµπαδρίτο, τους µάγκες, τους ευκατάστατους µόρτηδες και «επισκέπτεται» τα κακόφηµα σπίτια και τις µιλόνγκες, αναζητώντας την προέλευση, τα σύµβολα, τους µύθους και τη στιχουργική της εµβληµατικής µουσικής του Ρίο ντε λα Πλάτα.

Βιβλίο

«Ο υποβολέας»

Συγγραφέας: Ντονάτο Καρρίζι

Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Έξι ακρωτηριασμένα αριστερά χέρια, τοποθετημένα σε κυκλικό σχηματισμό, ανακαλύπτονται θαμμένα σε ένα ξέφωτο στην καρδιά του δάσους. Τα πέντε μοιάζουν να ανήκουν σε κορίτσια, ηλικίας οχτώ ως δεκατριών ετών, που εξαφανίστηκαν πρόσφατα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Ντέμπι. Άνεκε. Σαμπίν. Μελίσα. Κάρολαϊν. Το έκτο παραμένει αδιευκρίνιστο, ενώ δε βρίσκεται κανένα άλλο ίχνος. Την υπόθεση αναλαμβάνει η νεαρή πράκτορας Μίλα Βάσκες, ειδική στα θέματα εξαφανισμένων παιδιών. Δυναμική και σίγουρη για το πώς γίνονται τα πράγματα, έχει πίσω της μια δική της τραγική ιστορία. Η Μίλα καλείται να συνεργαστεί με τον διάσημο εγκληματολόγο Γκόραν Γκαβίλα, έναν ακατάστατο και ιδιαίτερα συγκρουσιακό άνθρωπο. Οι δυο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση, και, όσο περισσότερo ξετυλίγουν το κουβάρι των σκοτεινών μυστικών του δάσους, τόσο περισσότερο η ζωή του ενός μοιάζει να βρίσκεται στα χέρια του άλλου.

Δράστης φαίνεται να είναι ένας σαδιστής κατά συρροή δολοφόνος, που κατευθύνει την ομάδα στην ανακάλυψη των χαμένων νεκρών παιδιών, ένα προς ένα. Κάθε άψυχο σώμα φέρει ένα σημάδι, που καταλήγει σε «άντρες υπεράνω υποψίας», λύκους με προβιά προβάτου...

Βιβλίο

Δείτε επίσης