Πολιτισμός

Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Χαλανδρίου: Συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η συναυλία με έργα του Νίκου Κυπουργού, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Χαλανδρίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ένα μελωδικό ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού προσκαλεί το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου.

Σε μια μοναδική συναυλία που θα παρουσιάσει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Στα φτερά της πεταλούδας», την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις 20.30, σε συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μετά τη συμμετοχή της στην αθλητική - οπερατική περφόρμανς «Η όπερα #3 - Οι κομμένες σκηνές» του φημισμένου γερμανικού θιάσου Novoflot που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ τον Οκτώβριο του 2022, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του Νίκου Κυπουργού υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη. Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός, ενώ τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Αφιέρωμα στον Νίκο Κυπουργό

Από τη συμβολή του στη θρυλική «Λιλιπούπολη» ως την ογκώδη του παραγωγή για το θέατρο και τον κινηματογράφο και τις σημαντικές δουλειές του για το μουσικό θέατρο, το έργο του Νίκου Κυπουργού δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς επιτυγχάνει τον σπάνιο άθλο να γεφυρώνει τη μουσική ευφυΐα, την ευρηματικότητα και την υψηλή αισθητική με την απήχηση σε ένα ευρύτατο ακροατήριο όλων των ηλικιών.

Η συστηματική συνεργασία του, τα τελευταία χρόνια, με τον εξίσου διακεκριμένο συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, δείγμα της οποίας αποτελεί η πρόσφατη επιτυχία της Εναλλακτικής Σκηνής «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», καθώς και η συμμετοχή στο εγχείρημα της συγγραφέως Μαρίας Παπαγιάννη (υποψήφιας για το διεθνές βραβείο Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν για το 2022) και του καταξιωμένου ηθοποιού Μανώλη Μαυροματάκη εγγυώνται μια αξέχαστη περιήγηση στον γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία μουσικό κόσμο του σημαντικού δημιουργού.

Μουσικές από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι Rom, Aenigma est, Ο δραπέτης κ.ά.), τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Τα μυστικά του κήπου» καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα (Silent Woman, Αναφορά στον Μόραλη, Parade) απαρτίζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που θα ταξιδέψει τους ακροατές της συναυλίας στο χθες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Δείτε επίσης