Πολιτισμός

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: Πλήθος εκδηλώσεων με ελεύθερη συμμετοχή

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα από 25 έως 28 Μαΐου

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, με πλήθος εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τη μαθητική κοινότητα, διοργανώνει από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2023 σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε 3 Περιφερειακές Ενότητες και έκτοτε διευρύνεται συνεχώς με τη συμμετοχή το 2022 φορέων από 39 Περιφερειακές Ενότητες.

Στο φετινό εορτασμό συμμετέχουν 44 Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 37 Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας σε συνεργασία με 20 Δήμους, 21 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, καθώς και πολλά μη δημόσια μουσεία, Ιερές Μητροπόλεις, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.

Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κά. Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις αρμόδιες διοργανώτριες Υπηρεσίες.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Δείτε επίσης