Πολιτισμός

El Sistema Greece Youth Choir: Με την σούπερ σταρ της όπερας, Τζόις ΝτιΝτονάτο

Στη μοναδική της εμφάνιση στην Αθήνα, στις 30 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

El Sistema Greece Youth Choir
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η El Sistema Greece Youth Choir συμμετέχει στη συναυλία της διάσημης μεσόφωνου Τζόις ΝτιΝτονάτο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 30 Μαΐου στις 20.30.

Η Τζόις ΝτιΝτονάτο μαζί με την ορχήστρα Il Pomo d’Oro παρουσιάζουν το πρότζεκτ Eden, το οποίο ταξιδεύει από το 2022 έως το 2024 σε 45 πόλεις και 5 ηπείρους και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της συναυλίας η El Sistema Greece Youth Choir θα ερμηνεύσει το κομμάτι «Seeds of Hope». Το κομμάτι αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των μελών της Χορωδίας του σχολείου Bishop Ramsey του Λονδίνου, που συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του Εden. Το κομμάτι απαντά στο ερώτημα: «Τι θα γινόταν αν τα δέντρα μπορούσαν να τραγουδήσουν;».
70 από τα μέλη της χορωδίας μας συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο EDEN το Σάββατο 6 Μαΐου, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων καλλιτεχνών της ITAC, Χρύσα & Άλεξ Καραγεωργίου, με θέμα Create Nature, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά για τη δημιουργία μιας μεγάλης τοιχογραφίας.
Η Τζόις ΝτιΝτονάτο, η οποία έχει βραβευτεί τρεις φορές με Grammy, μας οδηγεί σε ένα συναισθηματικό ταξίδι που μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, επιδιώκοντας την επανασύνδεσή τους με τη φύση. Η Αμερικανίδα μεσόφωνος μας παρακινεί να αλλάξουμε στάση απέναντι στον πλανήτη και μας προτείνει να βιώσουμε μια ολιστική μουσική εμπειρία που προεκτείνεται εκτός συναυλιακών χώρων. Το πρότζεκτ Eden είναι μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε ονειρικές συνθέσεις των Francesco Cavalli, Aaron Copland, Christoph Willibald Gluck, Georg Friedrich Haendel, Charles Ives, Gustav Mahler κ.ά.
Την Τζόις ΝτιΝτονάτο πλαισιώνει η Ορχήστρα Il Pomo d’Oro που διευθύνει ο Maxim Emelyanychev, ο οποίος ερμηνεύει επίσης τα μέρη για τσέμπαλο.
Μαζί τους, η El Sistema Greece Youth Choir η οποία αποτελεί μια διαπολιτισμική χορωδία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία μάθησης βασισμένη στις αρχές και τις πρωτοποριακές πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας. Στη χορωδία συμμετέχουν παιδιά από όλες τις δομές του El Sistema Greece στην Αττική και την Κόρινθο, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας.

Τη μουσική προετοιμασία της El Sistema Greece Youth Choir έχει αναλάβει η Βάγια Παπαγιαννοπούλου, που έχει και την ευθύνη του συντονισμού όλου του χορωδιακού εκπαιδευτικού προγράμματος του El Sistema Greece.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Marie Lambert-Le Bihan και τους φωτισμούς ο John Torres.

Τρίτη 30 Μαΐου 20.30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε επίσης