Πολιτισμός

Η γιορτή του Rudimental Drumming και των κρουστών Marching Bands

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό event

Rudimental Drumming
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μοναδικό event! Η γιορτή του Rudimental Drumming και των κρουστών μπαντών δρόμου.

Ένα πραγματικά διεθνές festival με επίκεντρο το rudimental drumming και τα κρουστά μπαντών δρόμου (marching bands). Κορυφαίοι παίκτες και μπάντες από όλο τον κόσμο συναντιούνται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, για ένα διήμερο γεμάτο performances, παρουσιάσεις & clinics:

Στρατιωτικές μπάντες, drumlines, φιλαρμονικές, fife & drum groups, παραδοσιακές μπάντες, samba κρουστά, drummers & percussionists από Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Σκωτία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία και φυσικά, Ελλάδα: από την Αθήνα μέχρι την Κέρκυρα, την Κοζάνη και την Δράμα! Η καρδιά του παγκόσμιου drumming θα χτυπάει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα!

Τι είναι το rudimental drumming; Είναι η “αλφάβητος” των κρουστών που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελβετία τον 14ο αιώνα και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας στις μέρες μας ως ένα σημαντικότατο στοιχείο για όλους τους κρουστούς και κυρίως, ως η μοναδική κοινή διεθνής γλώσσα των κρουστών στις marching bands (όπως στρατιωτικές μπάντες, φιλαρμονικές και drumlines).

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία το ελληνικό κοινό να γνωρίσει από κοντά τις παραδόσεις του κόσμου και οι ελληνικές μπάντες και οι έλληνες κρουστοί, ο κάθε ένας από την δική του μοναδική σκοπιά, να παρουσιάσει την δουλειά του με επίκεντρο τα rudiments αλλά και τις παραδόσεις μας στο διεθνές κοινό. Ένα φεστιβάλ που αποσκοπεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην πολιτιστική ανταλλαγή, στην συμφιλίωση μεταξύ των εθνών και φυσικά, στην διάδοση της rudimental drumming γλώσσας στην χώρα μας.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο ημέρες, Σάββατο 30/9 και Κυριακή 1/10 (10:00 - 17:00) και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Επιπλέον, το Σάββατο απόγευμα, οι μπάντες και drummers θα περπατήσουν και θα παίξουν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η παρέλαση στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι δωρεάν για το κοινό και την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα δημοσιευθεί προσεχώς.

ΙNFO

Κόστος εισόδου για όλο το διήμερο (2 days pass): 25€.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.rudimentaldrumming.gr

Δείτε επίσης