Πολιτισμός

«Μια Παράξενη Κυρία που τη λένε Δυσλεξία»: Νέο παραμύθι από τη Μάρω Θεοδωράκη

Το βιβλίο κυκιλοφορεί από τις εκδόσεις «Έναστρον»

Μια Παράξενη Κυρία που τη λένε Δυσλεξία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι εκδόσεις Έναστρον παρουσιάζουν το νέο βιβλίο - παραμύθι της Μάρως Θεοδωράκη με τίτλο «Μια Παράξενη Κυρία που τη λένε Δυσλεξία».

Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο στη δυσλεξία, την οποία προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και επουδενί ως πρόβλημα. Τα παιδιά κατανοούν τι είναι η δυσλεξία και μαθαίνουν να συμβιώνουν αρμονικά μαζί της.

«Η παράξενη κυρία πια έρχεται και φεύγει. Δεν είναι τόσο επίμονη ούτε στροβιλίζεται στο κεφάλι μου όπως πρώτα. Δεν μου τραβάει την προσοχή ούτε μου βάζει παγίδες όταν γράφω και μιλάω. Ασήμαντη και ξεθωριασμένη κάθεται ήσυχα ήσυχα σε μια γωνιά

Μια παράξενη κυρία που τη λένε δυσλεξία, Μάρω Θεοδωράκη, βιβλίο, εκδόσεις έναστρον

Μάρω Θεοδωράκη – Βιογραφικό:

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη και της Νίτσας Λουλέ.

Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο αποφοιτώντας με άριστα παμψηφεί ,τραγούδι , φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Απ’ το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι, (acting and singing) στις δραματικές σχολές ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο κολλέγιο (Derree).

Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ.Μουμουλίδης, Ν. Χαραλάμπους,Ν. Μπουσδούκος , Α. Γύρα , Ν. Καραγέωργος , Στ. Γούτης , Κ. Φανουράκη, Α. Λουδάρος κ.α .

Στον Κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φορά το 2008 με τον κινηματογραφιστή R. Crombie κερδίζοντας και το Α΄ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβάλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good Soldier Sveik (Animation film -2009) ενώ μέσα στο 2017 συνεργάζεται με την σκηνοθέτη Κλειώ Φανουράκη στην ταινία “ΞΑ ΜΟΥ” με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά , όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.

Έχει κάνει συνεργασίες στην Κρατική τηλεόραση με κορυφαία τη μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ “Το σκοτεινό τρυγόνι” σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη , στην ΕΤ1.

Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία τα “Αριστοφανικά Χορικά” και τις “Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών”.

Μια παράξενη κυρία που τη λένε δυσλεξία, Μάρω Θεοδωράκη, βιβλίο, εκδόσεις έναστρον

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 56 βιβλία αποσπάσματα των οποίων βρίσκονται στα σχολικά βιβλία. Έχει βραβευθεί για τα βιβλία της από το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και την ελληνική ομογένεια. Τα βιβλία της από την σειρά “Σ’αγαπώ” όπως το “Μαμά , σ’ αγαπώ” , “Βάρκα στο γιαλό” , “Το μικρό μου κουβαράκι “ , “Να ζεις δυνατά” , εισπράττουν διθυραμβικές κριτικές λόγω της ευαίσθητης θεματικής τους.

Τον Οκτώβριο του 2019 με την έκδοση του “Εγώ , είμαι η φωνή μου” (εκδ. Μίνωας) , ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για όλους , η Μάρω Θεοδωράκη προβάλει ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και τις ανάγκες της.

Δείτε επίσης