Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Φλαμένκο χορεύοντας

Το Φλαμένκο, από ξεχωριστή υποκουλτούρα, εξελίχθηκε σε χαρακτηριστικό στοιχείο της Ισπανίας.

Θεσσαλονίκη: Γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα Φλαμένκο χορεύοντας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τη Διεθνή Ημέρα Φλαμένκο (16η Νοεμβρίου) γιόρτασαν δάσκαλοι και μαθητές του ισπανικού χορού φέρνοντας ήχους και εικόνες της Ανδαλουσίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χοροδιδάσκαλοι και μαθητευόμενοι από σχολές χορού της πόλης, στις οποίες διδάσκεται η τέχνη του φλαμένκο, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες, παρουσίασαν χορογραφίες και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με όσους ενδιαφέρονται για το αναπόσπαστο κομμάτι του ισπανικού πολιτισμού.

Μεγάλη μουσικοχορευτική γιορτή στην Θεσσαλονίκη για το Φλαμένκο

«Ασχολούμαστε επαγγελματικά με το φλαμένκο και ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα με τους μαθητές μας» δήλωσε η Φλώρα Τσουκαλά, ιδιοκτήτρια στούντιο φλαμένκο.

Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση. Προήλθε από την Περιφέρεια της Ανδαλουσίας, όπου αναπτύχθηκε σαν ξεχωριστή υποκουλτούρα με κέντρα τη Σεβίλλη, το Κάδιξ και τη Μάλαγα και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε χαρακτηριστικό στοιχείο της Ισπανίας.

Το 2010 η UNESCO συμπεριέλαβε το φλαμένκο στη λίστα της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Από τότε η 16η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Φλαμένκο και γιορτάζεται, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχουν λάτρεις της τέχνης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε επίσης