Βιβλίο

Βιβλίο - Νέες κυκλοφορίες: Ενδιαφέρουσες αφίξεις που αξίζει να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας

Έλληνες και ξένοι συγγραφείς, ήρωες με τους οποίους μπορούμε εύκολα να ταυτιστούμε και ιστορίες που θα μας καθηλώσουν, έρχονται μέσα από τις σελίδες των νέων βιβλίων που κυκλοφορούν από τους εκδοτικούς οίκους

Βιβλίο - Νέες κυκλοφορίες: Η καλύτερη συντροφιά του φθινοπώρου - Ενδιαφέρουσες αφίξεις που αξίζει να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο ζεστός καφές ή το τσάι, σε ένα τελείως φθινοπωρινό σκηνικό είναι σταθερή και σίγουρη συντροφιά για όλους. Όταν, μάλιστα, συνοδεύονται από ένα καλό βιβλίο, μπορεί να σας κρατήσει κολλημένους στον καναπέ σας για πολλές ώρες!

Ας δούμε μερικές από τις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων:

«Το Παζλ»

Συγγραφέας: Έφη Ανδρεουλάκου

Εκδόσεις: KEY BOOKS

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αγάπησε κάθε κομμάτι του εαυτού σου, κάθε κομμάτι της ζωής.

Το παιχνίδι της ύπαρξης, που ο καθένας μας καλείται να παίξει, μοιάζει με παζλ: πολλά κομμάτια, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, που αν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο να τα ενώσουμε, προβληματίζουν και οδηγούν σε μια ζωή γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα. Ενώνοντας, όμως, τα θραύσματά μας, παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τα εμπόδια στην υγεία, στα οικονομικά, στις σχέσεις, μαθαίνουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή και –το κυριότερο– ανακαλύπτουμε το φως που υπάρχει μέσα μας.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη προς τον άνθρωπο, η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου μάς δίνει τα εργαλεία προκειμένου να δούμε με καθαρή ματιά το παζλ της ζωής μας. Μέσα από τις σελίδες του Παζλ, ενισχύεται η ικανότητά μας για αυτοπαρατήρηση, ενθαρρύνεται η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας και ενδυναμώνεται η θέλησή μας να εξελίξουμε τον ψυχισμό μας. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούμε αντίδοτα για κάθε μορφή αντιξοότητας και σαν καλοί καπετάνιοι πλοηγούμαστε με ασφάλεια και αγνή, δημιουργική περιέργεια στο ταξίδι της ζωής.

Το Παζλ δεν είναι ένας οδηγός προσωπικής ανάπτυξης που ζητά από τον αναγνώστη να τον ακολουθεί πιστά. Είναι ένας καθρέπτης που μας δείχνει όχι το ποιοι είμαστε, αλλά το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Και, ως καθρέπτης, λέει την αλήθεια.

Βιβλίο

«Το σύμπαν στο τσεπάκι σου»

Συγγραφέας: Δρ. Ελένη Βαρδουλάκη

Εκδόσεις: KEY BOOKS

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ζούμε πάνω σε μια μπλε μπίλια που αιωρείται στο κενό, ανάμεσα σε δορυφόρους, μαύρες τρύπες, πλανήτες, μετεωρίτες και τρισεκατομμύρια γαλαξίες… Και οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ελάχιστα για όσα μας περιβάλλουν. Ίσως γιατί το σύμπαν μοιάζει εξαιρετικά πολύπλοκο.

Με επιστημονική γνώση, απλό λόγο και χιούμορ, η Δρ Ελένη Βαρδουλάκη μάς παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο: από το Big Bang, στις μαύρες τρύπες και το μυστήριο που τις περιβάλλει, μέχρι το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας με τον εποικισμό του Άρη.

Οι 28 αυτοτελείς ιστορίες του βιβλίου μετατρέπουν την αστροφυσική από περίπλοκη και δυσπρόσιτη σε μία επιστήμη συναρπαστική, χρήσιμη και βαθιά υπαρξιακή. Κι όταν ανακαλύψουμε ότι το wifi, οι κεραμικές εστίες και οι σέλφι είναι «παιδιά» της τότε θα αντιληφθούμε ότι μας αφορά περισσότερο από όσο νομίζουμε και θα την αγαπήσουμε λίγο παραπάνω.

Η αστροφυσική δίνει απαντήσεις για το παρελθόν και λύσεις στο παρόν. Και όταν όλη αυτή η γνώση βρίσκεται στο τσεπάκι μας, δεν μπορούμε παρά να έχουμε ελπίδα για το μέλλον.

Βιβλίο

«Σου αξίζει να ευτυχήσεις»

Συγγραφέας: Αγνή Μαριακάκη

Εκδόσεις: KEY BOOKS

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μπορούν οι φουρτούνες της ζωής να σε κάνουν πιο δυνατό; Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει; Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου; Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας – και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως –αντίθετα με όσα μάς έμαθαν- είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε.

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε!

Βιβλίο

«Νοέμβρης 9»

Συγγραφέας: Colleen Hoover

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Σε σκέφτομαι κάθε δευτερόλεπτο της μέρας και δεν ξέρω πώς να σε ξεπεράσω».
«Μη, σε παρακαλώ, μη με ξεπεράσεις ποτέ!»

Η Φάλον είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω το τραγικό παρελθόν της, φεύγοντας οριστικά από το Λος Άντζελες και όλα όσα της θυμίζει. Τα σχέδιά της παίρνουν μια περίεργη τροπή, όταν μια μέρα πριν μετακομίσει από την πόλη συναντά τον Μπεν, έναν φιλόδοξο συγγραφέα που αναζητά έμπνευση για το μυθιστόρημά του.

Οι δυο τους θα περάσουν μια ολόκληρη μέρα μαζί γεμάτη περιπέτεια. Πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής θα δώσουν μια ιδιαίτερη υπόσχεση: να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο σε ένα προκαθορισμένο σημείο και να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί – και τίποτα περισσότερο. Ο βασικός κανόνας; Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν την οποιαδήποτε επικοινωνία μέσα στη χρονιά.

Τα χρόνια περνούν και παρά τις αλλαγές και τις δοκιμασίες που βιώνει ο καθένας τους ξεχωριστά μένουν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο.
Μέχρι που όλα ανατρέπονται και η Φάλον δεν είναι τόσο σίγουρη πλέον αν ο Μπεν τής έλεγε την αλήθεια ή αν τελικά όλα ήταν ένα ψέμα…

Η αγαπημένη #1 συγγραφέας best sellers των New York Times Colleen Hoover επιστρέφει με μια αξέχαστη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός συγγραφέα και της απρόσμενης μούσας του.

Βιβλίο

«Το θεώρημα της αγάπης»

Συγγραφέας: Ali Hazelwood

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Όλιβ Σμιθ, υποψήφια διδάκτορας Βιολογίας, δεν πιστεύει καθόλου στον έρωτα παρόλο που η καλύτερή της φίλη, η Αν, είναι μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή.

Θέλοντας να την πείσει ότι είναι καλά και ότι προχωράει στη ζωή της, η Όλιβ λέει ένα μικρό ψεματάκι… ότι βγαίνει με κάποιον, και μάλιστα ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ!
Όμως η Αν δεν ξεγελιέται εύκολα. Ως γνήσια επιστήμονας, η Όλιβ πανικοβάλλεται και για να της το αποδείξει φιλάει τον πρώτο άντρα που βλέπει μπροστά της!

Η Όλιβ ανακαλύπτει ότι το μόνο πράγμα που είναι πιο περίπλοκο από ένα θεώρημα για την αγάπη είναι το να βάλει τη δική της καρδιά στο μικροσκόπιο.

Βιβλίο

«Όχι πια άνθρωπος»

Συγγραφέας: Osamu Dazai

Εκδόσεις: Διόπτρα

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το Όχι πια άνθρωπος του Osamu Dazai , το δεύτερο μυθιστόρημα του κορυφαίου μεταπολεμικού Ιάπωνα συγγραφέα, είναι η συγκλονιστική και συναρπαστική ιστορία ενός νεαρού άντρα που προσπαθεί να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως αποτυχημένο, ο ήρωας πασχίζει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ακόμα κι όταν αισθάνεται ανίκανος να κατανοήσει τα ανθρώπινα όντα.

Οι προσπάθειες του Γιόζο να συμφιλιωθεί με τον κόσμο γύρω του ξεκινούν από την παιδική του ηλικία και τελικά οδηγούν σε μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας μετά την ενηλικίωσή του.
Καταγράφοντας τις περιστασιακές σκληρότητες της ζωής και τις φευγαλέες στιγμές ανθρώπινης σύνδεσης και τρυφερότητας, θα πει: «Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πώς είναι να ζει κάποιος σαν ανθρώπινο ον».

Το Όχι πια άνθρωπος δεν είναι ένα αισιόδοξο βιβλίο, αλλά ούτε αφήνει την επίγευση μιας απαισιοδοξίας.
Είναι ένα μυθιστόρημα βαθιά συγκινητικό, ακόμα και εμψυχωτικό. Το να γνωρίζεις τι σημαίνει απόγνωση και να την υπερνικάς με τα μέσα που διαθέτεις –η φαντασία ήταν το μοναδικό όπλο του Dazai– αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μοναδικό χάρισμα.

Να συγκρούεσαι με έναν εχθρικό κόσμο ζητώντας επίμονα τη θέση σου σε αυτόν - αυτό εξηγεί τα πάντα για την απήχησή του στους νέους.

Βιβλίο

«Το μαγικό φτερό»

Συγγραφέας: Σάντρα Ντίκμαν

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Μικρός Αρκούδος έχει ένα μεγάλο μυστικό: μέσα του δε νιώθει καθόλου αρκούδος. Μια νύχτα, ένα θαυμαστό Πουλί της Φωτιάς προσγειώνεται μπροστά του και αφήνει στην πατούσα του Αρκούδου ένα μαγικό φτερό. Θα μπορούσε αυτό να τον βοηθήσει να ανακαλύψει ποιος είναι πραγματικά… ή η απάντηση υπήρχε μέσα του από την αρχή;

Μια ιστορία για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, η οποία σιγοκαίει και χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να γίνει ζωηρή φλόγα.

Βιβλίο

«Ο θάνατος αγκαλιάζει το νησί»

Συγγραφέας: Έρα Μαρκάτη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Σμαράγδα Καλλίνικου, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και σύζυγος του μεγιστάνα Γεράσιμου Καλλίνικου, βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην απόμερη παραλία Νερόμυλος. Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία της είχε απειλήσει σε απευθείας μετάδοση με την αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα συντάραζε την πολιτική σκηνή. Η ανακάλυψη του πτώματός της προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο και πολυμελή κλιμάκια της αστυνομίας συρρέουν στο νησί για να εξιχνιάσουν το έγκλημα.

Ο ψυχολόγος της Ιντερπόλ, Στέφανος Μωραΐτης, αδελφικός φίλος του πρωτότοκου Πέτρου Καλλίνικου, καλείται στην Ελλάδα για να συνδράμει στις έρευνες. Πληγωμένος, στο παρελθόν, από την οικογένεια αλλά και βαθύτατα υποχρεωμένος σε αυτήν, σπεύδει στο νησί για να έρθει αντιμέτωπος με τα ανοιχτά τραύματά του αλλά και με ανθρώπους που νομίζουν πως μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν σαν μαριονέτα.

Εκτός από τα κρυστάλλινα νερά, ο Στέφανος βουτάει μέσα στα ψέματα ανθρώπων που αγαπούσε και βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο από το τσουνάμι που πυροδοτούν οι ανακαλύψεις του για τους ισχυρότερους παράγοντες της χώρας. Με μοναδικούς συμμάχους την ευστροφία του και τον πεισματάρη αστυνόμο Σωτήρη Στρατέλη, θα έρθει σε ρήξη με όλους και κυρίως με τον ίδιο του τον εαυτό. Άραγε, η αλήθεια θα καταφέρει να τον λυτρώσει;

Βιβλίο

«Μνήμες της Σμύρνης»

Συγγραφέας: Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη

Εκδόσεις: Πατάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι στερνές στιγµές της καταρρέουσας Σµύρνης.
Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες απλών ανθρώπων, που ζουν στο επίκεντρο του φοβερού χαλασµού, δίνεται µε έξοχη δύναµη αναπαράστασης ο επιθανάτιος σπασµός της φλεγόµενης πόλης. Η συγγραφέας βλέπει τις φλόγες, αλλά δε σταµατά σ’ αυτές: προχωρεί στο ψυχικό ολοκαύτωµα των πρωταγωνιστών της µεγάλης καταστροφής. Της δίνεται, έτσι, η ευκαι­ρία να δηµιουργήσει τύπους αυθεντικούς, που υψώνουν το ατο­­­µικό σε πανανθρώπινο, το επικαιρικό σε αιώνιο.

Λόγος µεστός, εικόνες καθαρές, χαρακτήρες υπαρκτοί, γλώσσα πλούσια, διάλογος ουσιαστικός, αίσθηµα βαθιάς ανθρωπιάς κάνουν τις Μνήµες της Σµύρνης αλησµόνητες.

Βιβλίο

«Πετυχαίνω στο γυμνάσιο»

Συγγραφέας: Χριστίνα Ρασιδάκ, Σμαρούλα Παντελή

Εκδόσεις: Πατάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Στη ζωή μας περνάμε πολλές εξετάσεις και μάλιστα χωρίς οδηγίες χρήσεως. Αυτό το βιβλίο, λοιπόν, γράφτηκε για όσους είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν με το σχολείο και τις εξετάσεις και χρειάζονται μερικά κόλπα. Το βιβλίο προσφέρει στα παιδιά ένα πλαίσιο γνωριμίας με τον εαυτό τους, πολλές στρατηγικές ανάγνωσης, τεχνικές αποτελεσματικής μελέτης, συμβουλές οργάνωσης του χρόνου και του χώρου της μελέτης τους, αλλά και τεχνικές χαλάρωσης. Οι συγγραφείς μοιράζονται την εμπειρία τους βοηθώντας παιδιά και γονείς να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις του σχολείου όχι σαν ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά σαν μία διαδρομή μέσα από την οποία αποκτούν σημαντικές δεξιότητες ζωής».

Βιβλίο

Δείτε επίσης