Social

Αξιωματούχος ΠΟΥ: «Εκατομμύρια μπορεί να πεθάνουν σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Σοκάρει η προειδοποίηση αξιωματούχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα του φονικού κορωνοϊού στις αρχές του Φθινοπώρου

Coronavirus in Italy

Εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν εάν η πανδημία του κορωνοϊού οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, προειδοποίησε ο Ρανιέρι Γκουέρα, βοηθός γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση Rai της Ιταλίας.

Συγκρίνοντας τον COVID-19 με το ξέσπασμα της «Ισπανικής γρίπης» πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, ο κ. Γκουέρα είπε ότι και τότε, ενώ το πρώτο κύμα δεν ήταν τόσο επιθετικό, το δεύτερο κύμα που ήρθε με την πτώση της θερμοκρασίας τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, οδήγησε σε εκατομμύρια θανάτους μέσα σε δύο χρόνια.

« Η σύγκριση που μπορούμε να κάνουμε με την τωρινή κατάσταση, είναι με την κατάσταση της Ισπανικής Γρίπης, η οποία συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ο Covid: η επιθετικότητα του έπεσε το καλοκαίρι και επανήλθε έντονα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, προκαλώντας 50 εκατομμύρια θανάτους κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος» είπε ο Δρ. Γκουέρα.

Παράλληλα τόνισε ότι η πανδημία «συμπεριφέρεται όπως είχαμε υποθέσει ότι θα συμπεριφερθεί.»

Ο Δρ. Ρανιέρι Γκουέρα

Δείτε επίσης