Social

Φυτά που φιλτράρουν τον αέρα του σπιτιού μας

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να τα έχουμε σπίτι μας, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους υγείας

Indoor plants

Ακόμη κι αν δεν είστε άνθρωπος της φύσης, το δίχως άλλο θα θέλετε ο αέρας του σπιτιού σας να είναι καθαρός, μια κατάσταση υγείας που θα πετύχετε με τα ακόλουθα φυτά.

Σανσιβέρια

Η σανσιβέρια, γνωστή και ως το «φυτό του φιδιού» ή η «γλώσσα της πεθεράς», έχει την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τις περισσότερες τοξίνες που συναντάμε στον αέρα του σπιτιού όπως το βενζόλιο, το ξυλόλιο και το τολουόλιο.

Σπαθίφυλλο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα του σπιτιού είναι το σπαθίφυλλο που διαθέτει γυαλιστερά πράσινα φύλλα και λευκό λουλούδι που θυμίζει κρίνο.

Ανθούριο

Το ανθούριο βοηθάει στη διατήρηση καθαρής ατμόσφαιρας αφαιρώντας από τους εσωτερικούς χώρους την αμμωνία, την φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

Φίκος μπέντζαμιν

Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ιδανικό φυτό για μεγάλους χώρους, αφού έχει την ικανότητα να απομακρύνει από την ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες όπως το ξυλόλιο και το τολουόλιο.

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου που απομακρύνει τις τοξικές ουσίες όπως είναι η ξυλένη, η τριχλωροθυλένη και η φορμαλδεΰδη.

Πόθος

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου, ο πόθος ανήκει στην ομάδα των φυτών που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες.

Χλωρόφυτο

Το χλωρόφυτο, το εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που είναι γνωστό και ως «φυτό αράχνη» ή «αεροπλάνο», είναι ικανό να φιλτράρει τοξίνες όπως το ξυλόλιο και η φορμαλδεΰδη.

Κισσός

Ο κισσός, ένα ανθεκτικό αναρριχόμενο φυτό που ευδοκιμεί και σε εσωτερικό χώρο, μπορεί να απομακρύνει από τον αέρα τη μούχλα και τη φορμαλδεΰδη.

Αλόη

Η αλόη είναι ένα πολύ δημοφιλές παχύφυτο που εκτός των άλλων ευεργετικών της ιδιοτήτων, φιλτράρει τον αέρα από τοξικές ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη.

Χρυσάνθεμο

Αν και το χρυσάνθεμο δεν ανήκει στα κλασικά φυτά εσωτερικού χώρου, είναι από τα πολυετή φυτά που μπορούν να καθαρίσουν το σπίτι από βασικές τοξικές ουσίες όπως το βενζόλιο, την φορμαλδεΰδη, το ξυλόλιο και την αμμωνία.

Δείτε επίσης