Social

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ

Τι αποκαλύπτουν οι συγγραφείς του βιβλίου «Don’t put that in there»

sex

Οι Γάλλοι, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε, ότι σε ποσοστό 60% αγνόησαν τα τσουχτερά πρόστιμα και σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα για να κάνουν σεξ.

Επειδή ο κορωνοϊός έχει δυσκολέψει και τα απλούστερα πράγματα της ζωής, ας δούμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι σχετικοί μύθοι, ώστε η απελευθέρωση μας από τον Covid-19 να μας βρει πιο έτοιμους από ποτέ.

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το σεξ σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου «Don’t Put That in There» έχουν ως εξής:

Πόσο μεγάλο είναι τελικά το μεγάλο;

Παρότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός ανδρικού μορίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 15-18 εκατοστά, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα νούμερα αυτά αποτελούν απλά εικασίες. Μια έρευνα που έγινε σε 2.545 άντρες στο Διαδίκτυο, βρήκε ότι ο μέσος όρος μεγέθους ενός πέους σε στύση ήταν 16,2 εκατοστά με μια απόκλιση 3 εκατοστών. Μία άλλη μελέτη, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Kinsey σε 1.661 Αμερικανούς κατέβασε το μέσο όρο στα 14,22 εκατοστά, τονίζοντας ότι το μέγεθος καθορίζεται από το πώς προέκυψε η στύση στον άντρα.

Οι αθλητές δεν πρέπει να κάνουν σεξ πριν από τους αγώνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται όταν κανείς κάνει σεξ. Ο μέσος αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνονται από 25 έως 125, υποστηρίζουν οι συγγραφείς του βιβλίου. «Αυτό δεν είναι μεγάλο ποσό ενέργειας, ειδικά για έναν αθλητή. Γι’ αυτούς το σεξ θεωρείται μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα» υπογραμμίζουν προσθέτοντας ότι το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, οδηγώντας σε καλύτερες απόδοσεις.

Τα στρείδια και η σεξουαλική διέγερση

Πολλοί πιστεύουν ότι τα στρείδια αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία, ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται για μια αυτό-διαιωνιζόμενη αυταπάτη. «Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάποια σεξουαλική ενίσχυση από την κατανάλωση στρειδιών» αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συστατικό στα στρείδια που θα υπονοούσε την ύπαρξη μιας ικανότητας να… μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σεξουαλικά “τέρατα”», τονίζουν οι ίδιοι.

Ο γάμος και η αυτοϊκανοποίηση

Κοινή εκτίμηση είναι ότι οι παντρεμένοι αυτοϊκανοποιούνται λιγότερο. Η άποψη αυτή στηρίζεται στην υπόθεση ότι η άμεση πρόσβαση σε ένα σεξουαλικό σύντροφο μειώνει την ανάγκη για αυτοϊκανοποίηση. Η επιστήμη πάντως έχει αντίθετη άποψη. Σύμφωνα με μια έρευνα, τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο σε ποσοστό 85% οι άντρες και 45% οι γυναίκες.

Μεγάλα χέρια μεγάλες αυταπάτες

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα ζευγάρι μακριών άκρων χέρια ή πόδια συνοδεύεται και από το ανάλογο μέγεθος στο ανδρικό μόριο. Οι επιστήμονες διαλύουν τις γυναικείες ψευδαισθήσεις ξεκαθαρίζοντας ορθά κοφτά ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη που να υποστηρίζει μια τέτοια σύνδεση.

Δείτε επίσης