Social

3 τρόποι για να αποκτήσετε ελπίδα στην εποχή του Covid-19

Αισθάνεστε πεσμένοι; Δοκιμάστε τις ακόλουθες επιστημονικές συμβουλές για να νιώσετε και πάλι ότι τα πάντα είναι πιθανά

hope

Με το 4ο κύμα του κορωνοϊού να απειλεί την ανθρωπότητα τον επόμενο μήνα, πολλοί από εμάς νιώθουν την ελπίδα τους για επιστροφή στην κανονικότητα να σβήνει.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του αμερικανικού κέντρου Centers for Disease Control and Prevention τα συμπτώματα του άγχους έχουν τριπλασιαστεί και της κατάθλιψης έχουν τετραπλασιαστεί στον ενήλικο πληθυσμό. Ατυχώς και τα παιδιά βιώνουν μεγάλη στεναχώρια από την παρατεταμένη αναστάτωση στην καθημερινότητα τους, όπως ανέφεραν το 14% των γονέων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα.

Τρεις τρόποι για να χτίσετε ξανά την ελπίδα μέσα σας τη σημερινή εποχή είναι οι ακόλουθοι:

Περάστε χρόνο καλλιεργώντας τις προσδοκίες σας

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν ελπίδα όταν σκέφτονται όλα όσα προσδοκούν. Ένας τρόπος για να αισθανθείτε αυτόματα καλύτερα είναι ξεκινώντας την εβδομάδα σας να ρωτήσετε τον εαυτό σας τι είναι αυτό που μέσα στο επόμενο 7ημερο αδημονεί να κάνει.

Είτε πρόκειται για μια κοντινή βόλτα στη φύση, είτε για την επικοινωνία με έναν καλό φίλο που έχετε καιρό να δείτε, κάθε φορά που πέφτετε σκεφτείτε ότι το γεγονός αυτό που προσδοκάτε θα είναι πηγή μεγάλης χαράς για εσάς τους ίδιους.

Περάστε χρόνο σκεπτόμενοι για τι είστε ευγνώμονες

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ευγνωμοσύνη δημιουργεί ελπίδα και ευτυχία. Γι' αυτό πολλοί εξ αυτών προτείνουν σε όσους νιώθουν τη διάθεση τους να χειροτερεύει καθημερινά να καταγράφουν κάθε βράδυ τρία πράγματα για τα οποία νιώθουν ευγνώμονες.

Το ευχαριστώ προς τους άλλους είναι μια λέξη που πρέπει να λέγεται όχι μόνο λόγω ευγένειας, αλλά γιατί επιστρέφει σε εμάς το δώρο της εσωτερικής δύναμης.

Περάστε χρόνο με ανθρώπους που σκέφτονται αισιόδοξα

Συχνά ακούμε ότι για να προχωρήσουμε στη ζωή μας από ένα συμβάν που μας έχει σημαδέψει αρνητικά είναι να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που μας πάνε μπροστά.

Οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν έχοντας καταλήξει ότι η αισιοδοξία είναι μεταδοτική γι’ αυτό και πρέπει να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Επίσης το να μοιράζουμε εμείς ευτυχία στους γύρω μας, όχι μόνο βελτιώνει τον κοινωνικό μας περίγυρο, αλλά αυξάνει και τη δική μας ελπίδα για επόμενες καλύτερες μέρες.

Πηγή: psychologytoday.com


Δείτε επίσης