Social

Ποιοι είναι τρόποι που θα σε κάνουν να εμπιστευτείς ξανά;

5 τρόποι να εμπιστευτείς ξανά έναν νέο άτομο που θέλει να μπει στη ζωή σου

erwtas

Η ζωή είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα και δύσκολες στιγμές, που με το πέρασμα του χρόνου μας αφήνουν πληγές και απωθημένα. Αυτό μας κάνει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίζουμε καχύποπτα και απόμακρα, καθώς έτσι θεωρούμε ότι προστατεύουμε τον ευατό μας από καινούριες πληγές.

Η εμπιστοσύνη όμως είναι ένα ζωτικό θεμέλιο σε κάθε ανθρώπινη σχέση και όσο αφαιρείς από τον ευατό του τη δυνατότητα να εμπιστευτεί κάποιον άνθρωπο, τόσο κλείνεσαι στο προσωπικό σου αδιέξοδο.

Ποιος είναι λοιπόν είναι ο τρόπος να σταματήσεις να είσαι τόσο καχύποπτος και να αρχίζεις σιγά σιγά να ξαναεμπιστεύεσαι τους ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα τον ερωτικό σου σύντροφο.

Διάβασε πιο κάτω 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εμπιστευτείς ξανά.

1. Για να καταλάβεις αν μπορείς να τον εμπιστευτείς, εστίασε στις Πράξεις του

Όταν εμπιστεύεσαι κάποιον, καλό είναι να ακολουθήσεις έναν απλό τρόπο για να χτίσεις σταδιακά την εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα να νιώθεις άνετα με αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει με το να δίνεις την απαιτούμενη προσοχή, όχι στο τι λέει ο πιθανός σύντροφος αλλά περισσότερο στο τι κάνει.

Όταν μάθεις να προσέχεις πράγματα όπως τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε σένα αλλά και σε άλλα άτομα που υπάρχουν στην ζωή του, τότε θα καταλάβεις ποιος είναι πραγματικά.

Και όταν αυτό συμβεί, μαθαίνεις επίσης εάν αυτή η ποιότητα ανθρώπου αξίζει να έχει την εμπιστοσύνη σου ή όχι.

2. Μην Προτρέχεις

Όταν η εμπιστοσύνη δίνεται σε κάποιον πολύ γρήγορα, συνήθως έχει άσχημη κατάληξη. Η αυθεντική εμπιστοσύνη παίρνει χρόνο να αναπτυχθεί μεταξύ δύο συντρόφων επειδή ακόμα και οι άνδρες που σου ταιριάζουν απόλυτα, δεν είναι σε θέση να σου δείξουν τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για εκείνους μέσα σε λίγες μέρες/ εβδομάδες ή μήνες. Χρειάζεται χρόνος, και ποιοτικός μάλιστα.

3. Εκφράσου με ειλικρίνεια

Οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια μαγική ικανότητα να διαβάζουν την σκέψη των άλλων. Οπότε αν δεν του πεις πραγματικά τι σου συμβαίνει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποθέσει. Δεν θες να το κάνεις αυτό, δεν θα βοηθήσει κανέναν από τους δυο. Κανένας δεν θα σταματήσει να σου μιλάει ή θα σε εγκαταλείψει επειδή είσαι ειλικρινής και αποφάσισες να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν πιο αργά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρεις τον χρόνο σου και να τον γνωρίσεις πριν επενδύσεις.

Για την ακρίβεια, ο ιδανικός σύντροφος θα το εκλάβει ως ένα σημάδι του ότι είσαι ευάλωτη (με την καλή έννοια) και έχεις αυτογνωσία. Το να γνωρίζεις και να εκτιμάς τον εαυτό σου και ταυτόχρονα μπορείς και να το επικοινωνήσεις είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να ξεκινήσεις να χτίζεις ξανά εμπιστοσύνη με τους άλλους.

4.Ξεπέρνα Παρελθόν από το Μέλλον για να μπορέσεις να εμπιστευτείς ξανά

Το ξέρω είναι δύσκολό να σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι έχει συμβεί στην ζωή σου και σου προκάλεσε αυτή την αδυναμία αλλά να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να κοιτάς μπροστά. Το μέλλον μας δεν επηρεάζεται από το παρελθόν αν δεν το επιτρέψουμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή είχες άσχημες εμπειρίες το μέλλον σου θα είναι μίζερο και δυστυχισμένο. Έχεις κάθε ευθύνη για το τι θα επιλέξεις και μπορείς με προσπάθεια και θέληση να καθορίσεις το δικό σου προσωπικό μονοπάτι

5. Βρες τα με τον ευατό σου

Ένας πολύ ισχυρός παράγοντας στην ερωτική μας ζωή είναι το να ορίσουμε τι θέλουμε ακριβώς από μια μελλοντική σχέση.

Δείτε επίσης