Social

Κατακτήστε την ευτυχία σε δέκα απλά βήματα

Η χαρά είναι μεταδοτική. Όσοι περιβάλλονται από θετικούς ανθρώπους έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο ευτυχισμένοι στο μέλλον

hapiness 111

Ο πατέρας της θετικής ψυχολογίας, Μάρτιν Σέλιγκμαν, υποστηρίζει ότι το 60% της ευτυχίας εξαρτάται από τα γονίδια μας και τις συνθήκες όπου μεγαλώνουμε ενώ το υπόλοιπο 40% είναι στο χέρι μας.

Αλήθεια ή ψέματα, η επιστήμη σήμερα έχει να επιδείξει, ότι η ευτυχία είναι εφικτή εφόσον ακολουθήσετε τα 10 βήματα που ακολουθούν:

Να είστε μοναδικοί και να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν

Κάθε φορά που παρασύρεστε από τη «φούσκα» των social media και μπαίνετε στη διαδικασία σύγκρισης, σκεφτείτε ότι είστε μοναδικοί και εκπέμπετε τη δική σας λάμψη.

Θέστε τους δικούς σας στόχους

Αντί να βάλετε ως στόχο το κυνήγι της επιτυχίας, προτίμηστε έναν που να έχει σχέση με την προσωπική σας εξέλιξη, να γίνεται για παράδειγμα καλύτεροι από πριν. Όταν δημιουργείτε με βάση της αξίες, η επιτυχία σας βρίσκει αναπόφευκτα.

Διαλογιστείτε

Αρκεί λίγη ώρα διαλογισμού κάθε πρωί για να ξεκινάτε κάθε μέρα απαλλαγμένη από το στρες και πιο κοντά στον εαυτό σας.

Χαμογελάστε

Μάθετε να αντιμετωπίζετε καθετί «περίεργο» στη ζωή σας με χαμόγελο. Θα εκπλήξετε και τους γύρω σας.

Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο

Περιορίστε την αναβλητικότητα, δουλέψτε όσο πιο σκληρά μπορείτε, αφιερώστε χρόνο σε αγαπημένα πρόσωπα, ασχοληθείτε με ότι σας ευχαριστεί. Από τη δουλειά μέχρι τις προσωπικές σας σχέσεις, όλα στη ζωή σας απαιτούν προσωπικό κόπο και χρόνο.

Μην κολλάτε στο μέλλον

Συχνά, αγχωνόμαστε τόσο πολύ για το μέλλον κάνοντας συνεχώς σχέδια που ξεχνάμε να ζούμε το τώρα. Εκτιμήστε όσα έχετε στο παρόν και ζήστε στο έπακρο.

Αποκτήστε αυτοπεποίθηση με το σώμα σας

Αγαπήστε το σώμα σας με τις ατέλειές του. Πείτε «ναι» σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς υστερίες και υπερβολές, για να θωρακίσετε την καλή σας υγεία.

Εστιάστε σε μία δουλειά κάθε φορά

Αντί να προσπαθείτε να φέρετε εις πέρας πολλές δουλειές ταυτόχρονα, εστιάστε σε μία κάθε φορά. Μόλις τη σβήσετε από τη λίστα σας, μπορείτε να συνεχίσετε με την επόμενη.

Ανακαλύψτε τη δύναμη της μουσικής

Φτιάξτε playlist με τραγούδια που σας εμπνέουν, σας ηρεμούν ή σας δίνουν ενέργεια. Δεν φαντάζεστε πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει η μουσική την καθημερινότητά σας.

Να είστε ευγνώμονες

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσετε τους γύρω σας με μία καλή κουβέντα. Από το νόστιμο γεύμα που σας ετοίμασε ο σύντροφός σας μέχρι τη συνάδελφό σου που σας βοηθάει στην ολοκλήρωση της δουλειάς σας.

Δείτε επίσης