Social

Νέα μακάβρια πρόβλεψη για πανδημία που θα απειλήσει 3,5 δισ. ανθρώπους σε 10 χρόνια

Καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στις ΗΠΑ, προβλέπει πως ένας ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα 10 χρόνια

Νέα μακάβρια πρόβλεψη για πανδημία που θα απειλήσει 3,5 δισ. ανθρώπους σε 10 χρόνια

Ο Χουάν Φουέγιο (Juan Fueyo), καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον, εξέδωσε το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Viral» και από τη συνοδευτική επιστολή του βιβλίου, είναι πολύ σαφής, αλλά και απαισιόδοξος: «Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια», επισημαίνει.

«Υπάρχουν περισσότεροι ιοί στη Γη από όσα τ' αστέρια στο Σύμπαν και υπάρχουν περισσότεροι ιοί σε ένα μόνο ανθρώπινο ον από όσοι άνθρωποι στη Γη. Σε πενήντα χρόνια οι πανδημίες θα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχουμε βιώσει μια έκρηξη πανδημιών», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χουάν Φουέγιο.

Και το χειρότερο: «Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι. Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία», εξήγησε.

Ο Χουάν Φουέγιο

Δείτε επίσης