Social

Πως να κάνετε κάποιον να σας ερωτευτεί

Η αλήθεια είναι ότι και στα ζητήματα καρδιάς δεν χρειάζεται κόπος, απαιτείται απλά τρόπος

love 111

Το δίχως άλλο οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι απλή υπόθεση. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπάρχει συνταγή σίγουρης επιτυχίας για την κατάκτηση του ανθρώπου που επιθυμούμε να έχουμε στο πλευρό μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές καλά δοκιμασμένες στο χρόνο που εγγυούνται ότι αν τις ακολουθήσετε θα αυξήσετε τις πιθανότητες να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Business Insider ένα άτυπο εγχειρίδιο κατάκτησης θα περιλάμβανε μετά βεβαιότητας τους εξής κανόνες:

Να λέτε πράγματα για τον εαυτό σας

Το να αποκαλύπτετε λεπτομέρειες για τη ζωή σας -ακόμα και εκείνες για τις οποίες δεν είσαι πολύ περήφανες- μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον του άλλου για εσάς. Μελέτη του πανεπιστημίου Harvard αποκάλυψε ότι το 79% των συμμετεχόντων προτιμούσε να βγαίνει με κάποιον που μιλά για τον εαυτό του και δε φοβάται να παραδεχτεί ακόμα και κάποια παράξενη συμπεριφορά του, παρά με κάποιον που κρύβεται και κρατά όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό του.

Να κοιτάτε τον άλλο στα μάτια

Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο Zick Rubin, η οπτική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε μια δυνατή σχέση. Ο Rubin ερεύνησε 158 ζευγάρια φοιτητών πίσω στα '70s και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο κοιτάζονταν στα μάτια, τόσο δυνατότερος ήταν ο δεσμός που ανέπτυσσαν. Συμπληρωματικές, σύγχρονες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει επίσης τον ίδιο ισχυρισμό.

Να λέτε ευχαριστώ

Μην ξεχνάτε να είστε ευγενική. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας το να λέτε ευχαριστώ, μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα οικειότητας και συμπάθειας. Ωστόσο, το να νιώθετε ευγνωμοσύνη για μια πράξη του συντρόφου σας κρίθηκε σημαντικότερο από το να λέτε απλώς τις λέξεις μηχανικά.

Δείτε επίσης