Social

Έρωτας με το πρώτο… like - Τα δημοφιλή dating apps και οι κίνδυνοι

Ποια είναι η ιστορία των ραντεβού και άλλες άγνωστες πληροφορίες

dating apps 111

«Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν΄ αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μοναδικό Όσκαρ Ουάιλντ που έχει αποθεώσει και έχει κατακρίνει τον έρωτα με τα πιο ωραία αποφθέγματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που λόγω περίσσιου πάθους ταιριάζουν γάντι με όλες τις μεγάλες ερωτικές ιστορίες στη ζωή, στο κινηματογραφικό πανί αλλά και τις… οθόνες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων!

Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν κάποτε χρειάστηκε ένα μήλο για να εκπέσει με προτροπή της Εύας ο Αδάμ από τον Παράδεισο, σήμερα αρκεί μια… selfie πιο όμορφη ή περισσότερο πικάντικη από όλες τις υπόλοιπες! Το ρομάντζο εξάλλου δεν πεθαίνει ποτέ, απλά αλλάζει μορφή, ταχύτητα και μέσο…

Η ιστορία των ραντεβού

Μια φορά και έναν καιρό στα χρόνια που αναφέρεται το περίφημο βιβλίο της Τζέιν Όστιν «Περηφάνεια και Προκατάληψη» η ανεύρεση ερωτικού συντρόφου, καλύτερα συζύγου, έπρεπε να εγκριθεί από τον έναν τουλάχιστον γονέα. Εάν η επιλογή του/της ενδιαφερόμενης δεν είχε την γονική στήριξη ή οι γονείς δεν μπορούσαν να του/της βρουν ταίρι υπήρχαν δύο επιλογές: 1) να αποδεχτεί την κακή τύχη του/της 2) να πέσει στον βούρκο της αμαρτίας…

Η εμφάνιση των πρώτων εφημερίδων έδωσαν λύση στο πρόβλημα προσφέροντας στους κακότυχους μια ακόμα ευκαιρία να βρουν ταίρι μέσω της ανάρτησης αγγελιών προσωπικού χαρακτήρα. Η πρώτη τέτοια αγγελία εμφανίστηκε στα τέλη του 17 αιώνα, αλλά δημοφιλής τακτική ανεύρεσης συντρόφου έγινε το 18 αιώνα, παρότι ακόμα και τότε δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή. Η πρώτη γυναίκα που έβαλε αγγελία στη στήλη με τα προσωπικά ήταν η Έλεν Μόρισον, η οποία κλείστηκε από την κυβέρνηση για τέσσερις εβδομάδες στο ψυχιατρείο επειδή θεωρήθηκε εξαιτίας της ενέργειας της αυτής πνευματικά ασταθής!

Ο επόμενος αιώνας κατέστησε τις προσωπικές αγγελίες έναν αποδεκτό από όλους τρόπο ανεύρεσης ερωτικής συντροφιάς, αφήνοντας ωστόσο εκτός τους ομοφυλόφιλους που έπρεπε να κωδικοποιούν το σχετικό μήνυμα τους για να μην εγείρουν αντιδράσεις. Ο 20ος αιώνας και το Ίντερνετ έδωσε μια και για πάντα λύση στο πρόβλημα όσων δυσκολεύονταν να βρουν κάποιον να ερωτευτούν, ενώ τα dating apps, οι εφαρμογές γνωριμιών κατέστησαν την ανεύρεση συντρόφου για σχέση, γάμο, σεξ ή φιλία με… προνόμια, τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού…

Dating app για… όλα τα γούστα

Το καλύτερο app για πολυάσχολους
EliteSingles
Για όλους όσους το 24ωρο δεν είναι αρκετό, το app αυτό φέρνει μια πλειάδα ατόμων στην οθόνη του κινητού τους να διαλέξουν το άτομο που τους ταιριάζει περισσότερο

Για νέους χρήστες
Zoosk
Αν είστε καινούργιοι στον κόσμο του online dating επιλέξτε την συγκεκριμένη εφαρμογή, που μέσω ενός μακροσκελούς ερωτηματολογίου εγγυάται ότι θα βρει το ταίρι σας

Μια νύχτα μόνο
AdultFriendFinder
Οι σχέσεις της μιας βραδιάς αποενοχοποιούνται και μέσω ενός app μπορεί κάποιος να γνωρίσει ερωτικό παρτενέρ χωρίς τα προκαταρκτικά του… ποτού.

Ο γαμπρός της… ευτυχίας
Eharmony
Αν σκοπός σας είναι ο γάμος μην αναλώνεστε σε διαδικτυακές περιπλανήσεις χωρίς ουσία. Βρείτε το… μαζί για πάντα μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Φίλοι με… προνόμια
Tinder
Υπόσχεται ανεύρεση συντρόφου σε λιγότερο από 10 λεπτά! Ραντεβού περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Η κατάλληλη εφαρμογή για όσους φοβούνται τις δεσμεύσεις.

Για δυναμικές γυναίκες
Bumble
Το app που απαιτεί από τις γυναίκες να κάνουν την πρώτη κίνηση. Συστήνεται σε όσες δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και στα ντροπαλά αγόρια

Για.. ίδια γούστα
Her & Grindr
Για τις γυναίκες που ψάχνουν φίλη και τα αγόρια που αναζητούν σύντροφο.

Οι κίνδυνοι του online dating

Τα διαδικτυακά ραντεβού έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και έχουν οδηγήσει αρκετούς σε μια ευτυχή κατάληξη του τύπου «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» αλλά ακόμα περισσότερους σε περιπέτειες επιβεβαιώνοντας το παλιό αλλά εύστοχο «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται»!

Στον κόσμο του Διαδικτύου η ανεύρεση της αγάπης πάει χεράκι - χεράκι με τον κίνδυνο της εξαπάτησης… Οι σημαντικότερες απειλές με τις οποίες ενδέχεται να έρθετε αντιμέτωποι όταν ψάχνετε ερωτικό σύντροφο μέσω dating app είναι οι ακόλουθες δύο.

  • Σπάνια μπορείτε να εξακριβώσετε αν η επαφή που επικοινωνείτε, δηλώνει ψευδείς ή αληθείς πληροφορίες. Άρα εσείς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με μια 25χρονη και να βρεθείτε για ποτό με την… μαμά σας.

Δείτε επίσης