Social

Οκτώ ασκήσεις που αδυνατίζουν περισσότερο από το τρέξιμο

Ποιες είναι

gym

Για όσους έχουν σαν στόχο να χάσουν βάρος, το τρέξιμο αποτελεί μία από τις πρώτες αθλητικές δραστηριότητες που έρχεται στο μυαλό.

Είναι γεγονός ότι αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να το πετύχουμε: αν ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά, τρέξει με ταχύτητα 8 χλμ την ώρα για 30 λεπτά μπορεί να κάψει περίπου 298 θερμίδες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν τρέχουν αρκετά. Ίσως επειδή ενοχλεί τα γόνατα και στις αρθρώσεις τους, ίσως απλά επειδή πιστεύουν ότι είναι βαρετό.

Βρήκαμε κάποιες άλλες ασκήσεις που μπορούν να κάψουν περισσότερο λίπος από το τρέξιμο. Επίσης, δείτε την «άσκηση» μπόνους στο τέλος.

1. Σχοινάκι- 372 θερμίδες

Αυτό δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές παιδικό παιχνίδι, αλλά είναι μια βασική άσκηση για πολλούς αθλητές. Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική cardio άσκηση – εκτός από ότι βοηθάει να εξελίξετε στο συντονισμό και συγχρονισμό του σώματός σας. Δεδομένου ότι μπορεί να γίνει με περισσότερους από έναν τρόπους, ο καθένας μπορεί να βρει τα δικά του «κόλπα» για να δοκιμάσει αυτήν την άσκηση.

2. Κολύμπι – 409 θερμίδες

Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική επιλογή για την καύση θερμίδων και ταυτόχρονα την πρόληψη πολλών ασθενειών . Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή του διαβήτη, του εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων μορφών καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης, βοηθά στην ενίσχυση των μυών, αλλά με το πλεονέκτημα ότι δεν ασκεί πίεση στα γόνατα ή τους γοφούς.

3. Αναρρίχηση – 409 θερμίδες

Πρόκειται για έναν συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπος να κάψετε θερμίδες. Η αναρρίχηση γυμνάζει μύες από σχεδόν ολόκληρο το σώμα και τα οφέλη της μπορούν να γίνουν αισθητά ακόμη και στην ψυχική σας υγεία, καθώς αυξάνει την εστίαση και την αυτο-αποτελεσματικότητα.

4. Ποδηλασία – 614 θερμίδες

Η απώλεια θερμίδων που επιτυγχάνεται με το ποδήλατο, όπως και με το τρέξιμο, έχει μεγάλη σχέση με την ένταση της προπόνησης. Η προσθήκη μερικών διαλειπόντων σπριντ κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική. Εκτός από την καλή προπόνηση, με οφέλη για τους μυς και την καρδιά σας, είναι ένας βολικός, φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος μεταφοράς.

5. Αερόμπικ- 372 θερμίδες

Το αερόμπικ είναι μια από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες στα γυμναστήρια, συνήθως συνοδευόμενη από ευδιάθετη μουσική , μεσαίας ταχύτητας. Αυτή η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για την καύση λίπους, αλλά και για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας. Επειδή το αερόμπικ δεν πιέζει τις αρθρώσεις, είναι καλή προπόνηση για άτομα με οστεοπενία ή οστεοπόρωση.

6. Προπόνηση στο ελλειπτικό- 335 θερμίδες

Τα ελλειπτικά μηχανήματα παρέχουν έναν καλό τρόπο άσκησης ολόκληρου του σώματος. Γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος (γάμπες, μηρούς, γλουτούς) και το άνω μέρος του σώματος (χέρια, πλάτη και θώρακα). Ως άσκηση χαμηλού αντίκτυπου, αποτελεί μια καλή επιλογή για γυναίκες που θέλουν να ανακτήσουν την φόρμα τους μετά την εγκυμοσύνη.

7. Burpees – 316 θερμίδες

Αυτή είναι μια από τις πιο δυναμικές ασκήσεις γυμναστικής – ασκήσεις όπου χρησιμοποιείτε το σώμα σας για να γυμναστείτε, με την βοήθεια ελάχιστου ή καθόλου εξοπλισμού. Με τα Burpees χτίζεται μύες σε όλο το σώμα, και χάνετε έως και 10 θερμίδες ανά λεπτό, ανάλογα με την ένταση.

8. Χάντμπολ – 446 θερμίδες

Τα αθλήματα, περισσότερο από τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, είναι και εξαιρετικές ασκήσεις. Αυτό το παιχνίδι, ειδικότερα, είναι ένα από αυτά που καίνε τις περισσότερες θερμίδες αφού οι παίκτες κινούνται όλη την ώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μπόνους: Παιχνίδι με παιδιά – 372 θερμίδες (1 ώρα)

Αυτό όντως ισχύει, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πορωθούμε με την γυμναστική για να χάσουμε βάρος. Μια ώρα παιχνιδιού με τα παιδιά σας μπορεί να είναι αρκετή για να κάψετε μια καλή ποσότητα θερμίδων. Οι μητέρες με μικρά παιδιά που δεν έχουν χρόνο να πάει στο γυμναστήριο μπορούν να χαρούν μόλις μάθουν αυτά τα νέα.

Σημείωση: Οι τιμές που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο λαμβάνουν υπόψη μια μέση θερμιδική απώλεια ενός ατόμου που είναι περίπου 70 κιλά, εκτελώντας τις προαναφερθείσες ασκήσεις για 30 λεπτά, οι εξαιρέσεις σημειώνονται.

Δείτε επίσης