Social

Πάσχα: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δίνει στους καναλαλωτές μερικές βασικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των τροφίμων του πασχαλινού τραπεζιού με ασφάλεια

pasxalino_trapezi

Το Πάσχα πλησιάζει και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δίνει στους καταναλώτες κάποιες βασικές και χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των τροφίμων, αλλά και την ασφαλή κατανάλωση τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΦΕΤ, όταν αγοράζουμε τρόφιμα προμηθευόμαστε αρχικά τα λιγότερο ευαλλοίωτα και πάντα φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.

Το οικιακό μας ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C. Η προμήθεια των τροφίμων πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.

Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης.

Δείτε επίσης