Social
Πάσχα: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για την ασφαλή κατανάλωση τροφίμων
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δίνει στους καναλαλωτές μερικές βασικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των τροφίμων του πασχαλινού τραπεζιού με ασφάλεια
Το Πάσχα πλησιάζει και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δίνει στους καταναλώτες κάποιες βασικές και χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των τροφίμων, αλλά και την ασφαλή κατανάλωση τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΦΕΤ, όταν αγοράζουμε τρόφιμα προμηθευόμαστε αρχικά τα λιγότερο ευαλλοίωτα και πάντα φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.
Το οικιακό μας ψυγείο θα πρέπει να λειτουργεί σωστά δηλαδή η θερμοκρασία συντήρησης να κυμαίνεται από +1°C έως +4°C, ενώ η θερμοκρασία κατάψυξης να είναι μικρότερη ή το πολύ ίση με -18°C. Η προμήθεια των τροφίμων πρέπει να γίνεται από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.