Social

Google: Έγινε… δερματολόγος χάρη στην τεχνητή νοημoσύνη της (pic)

Το εργαλείο βοηθά στην αυτοδιάγνωση διαφόρων παθήσεων, από την ακμή έως το μελάνωμα

google
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Google παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει κάποιον να εντοπίσει πιθανές βλάβες στο δέρμα του, στα μαλλιά και στα νύχια του, με βάση τις φωτογραφίες του σώματός του που τραβά ο χρήστης.

Το εργαλείο θα βοηθήσει στην αυτοδιάγνωση διαφόρων παθήσεων, από την ακμή έως το μελάνωμα, και θα επιτρέψει στους ασθενείς να πηγαίνουν ταχύτερα στον δερματολόγο για να αναζητήσουν θεραπεία.

Ο «βοηθός δερματολογίας» (Dermatology Assist), που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Google I/O, θα είναι διαθέσιμος αργότερα εντός του έτους. Η εφαρμογή έχει ήδη εγκριθεί για χρήση ως ιατρικό εργαλείο στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times.

Το νέο εργαλείο μπορεί να αναγνωρίσει 288 παθήσεις του δέρματος αλλά δεν υποκαθιστά την ανάγκη ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναπτυχθεί ο ειδικός αλγόριθμος που «εκπαιδεύτηκε» με μία βάση δεδομένων από 65.000 εικόνες δερματολογικών παθήσεων, καθώς επίσης πολλές άλλες χιλιάδες εικόνες υγιούς δέρματος. Η ακρίβεια της διάγνωσης του συστήματος είναι ανάλογη εκείνης των δερματολόγων.


Δείτε επίσης