Social

Ένα «μαγικό» χαλί γυμναστικής σχεδίασαν 4 Ελληνίδες φοιτήτριες

Τι είναι το «smat» και πώς βοηθάει τον τρόπο γυμναστικής

smat_foititries
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Αλαντίν πολεμάει τον κακό μάγο πάνω στο ιπτάμενο χαλί του και μας «ταξιδεύει» σ' έναν κόσμο μαγικό στις «Χίλιες και μια Νύχτες».

Στην πραγματική ζωή μαγικά χαλιά μπορεί να μην υπάρχουν, όπως στα παραμύθια, αλλά υπάρχει ένα «έξυπνο χαλάκι που υπόσχεται να γίνει ο προσωπικός μας γυμναστής μέσα από το σαλόνι του σπιτιού μας.

Το «smat» είναι ένα IoT χαλάκι γυμναστικής που αλλάζει ριζικά τον τρόπο γυμναστικής στο σπίτι και είναι η πρόταση με την οποία «κατεβαίνει» στον διαγωνισμό «JA Start Up» του Junior Achievement Greece ομάδα φοιτητριών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το «smat» διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης που αντιλαμβάνονται την κατανομή του βάρους κατά την άσκηση ώστε να καθοδηγεί τον αθλούμενο σαν «προσωπικός γυμναστής».

Χάρη στη mobile εφαρμογή, το smat προσφέρει ευρύ ασκησιολόγιο, εξατομικευμένο στις ανάγκες κάθε χρήστη και τρεις τύπους γυμναστικής (Training ,Strengthening, Rest) που εστιάζουν σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Κατά τη διάρκεια του επιλεγμένου προγράμματος, το smat στέλνει μήνυμα διόρθωσης, εάν οι σένσορες αντιληφθούν ανισοκατανομή βάρους ή πίεσης και επιβαρύνεται το σώμα του χρήστη. Αφού ολοκληρωθεί το εκάστοτε workout, ανανεώνεται το ιστορικό των μετρικών προόδου.

Η Αρίστη Συρίου, η Ελένη Τρουλλινού, η Κωνσταντίνα- Μαρία Σουρμπάτη και η Ιωάννα Καλογεροπούλου είναι οι τέσσερες φοιτήτριες που κατέγραψαν την ανάγκη για σωστή εκγύμναση, μέσα από την εμπειρία του εγκλεισμού που έζησαν, όπως όλοι, την περίοδο της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Θέλησαν έτσι να προσφέρουν τη δυνατότητα εκγύμνασης με διαφορετικό και κυρίως σωστό τρόπο.


Δείτε επίσης